Steward afslører: Denne lyd ønsker du aldrig at høre ombord på et fly

Foto: TikTok
Foto: TikTok
Lyden signalerer fare.

Mest læste i dag

Om bord på et fly er der mange lyde, der kan medføre ubehag blandt de medrejsende, med den mest indlysende måske værende piloten, der meddeler, at han har planer om at nødlande.

Men der findes en anden, mere subtil lyd, som ifølge en stewardesse, kan indikere stor fare. 

Stewardessen Tommy Cimato har i en TikTok-video fortalt om nogle af de lyde, som man normalt kan høre under en flyvetur.

Eksempelvis, når man bruger "call"-knappen over sit sæde, bliver en lyd afspillet, der signalerer til kabinepersonalet, at du har brug for assistance - eller måske bare en drink.

Der er også en to-tonet klang i form af et højere og et lavere klokkespil - en lyd, som mange måske forbinder med sikkerhedsselens symbol, der tændes og slukkes.

Ifølge Tommy har denne klokke et dobbelt formål, da de også benyttes af de ombordværende stewardesser til at komme i kontakt med en anden kollega, eller det kunne være, at piloten og andenpiloten ledte efter en stewardesse.

Men Tommy fortæller også om et unikt auditivt signal, som ikke høres så ofte.

Videre fortæller han nemlig om lyden af tre forskellige toner, der ringer efter hinanden, hvilket medfører, at betydningen bliver mere dyster, da det signalere et særligt scenarie.

"Hvis du nogensinde hører tre biplyde, så er det et tegn på, at der er tale om en nødsituation," siger han, hvorefter han tilføjer, at han har stor tillid til fly og de sikkerhedsfunktioner, der findes i dem:

"Men du vil aldrig komme til at høre dem."

Tommys video blev hurtigt en af hans mest virale videoer med over 12 millioner visninger, men efterfølgende har flere hævdet, at klokkerne, han omtaler i videoen, vil have forskellige lyde alt afhængigt af, hvilket flyselskab, man rejser med.

"Det er vigtigt at huske på, at hvert flyselskabs klokkespilssystem er unikt. Mit flyselskab anvendte f.eks. de tre klokker til at angive, at vi var ved at påbegynde nedstigning og landing."

Anbefalet til dig