Stoppede med at svare kæresten: Viste sig at gemme på den vildeste hemmelighed

13/04/2023

Mathias Busekist

Foto: Privat
Da han pludselig stoppede med at svare, blev kæresten nervøs.

Mest læste i dag

Campos Wittichs kæreste blev nervøs for hans velbefindende, da de SMS'er, hun sendte til ham, forblev ubesvaret.

Han var rejst til Malaysia, men livstegnene udeblev fra den ene dag til den anden. Oplysningerne, som sidenhen er kommet frem, er som direkte fra en krimifilm.

Gerhard Daniel Campos Wittich var i alles øjne helt normal. Han levede et stille og roligt liv i Brasilien - eller det troede man.

Efter hans forsvinden kom det frem, at han var russisk spion.

Det skriver The Guardian.

Myndighederne i Brasilien nåede kun lige at igangsætte jagten på deres statsborger, da alle smed, hvad de havde i hænderne.

Opkaldet, de havde modtaget fra græske myndigheder, ændrede alt.

Således har græske myndigheder havde rakt ud til Brasilien for at informere dem om deres mistanke. ifølge deres efterretninger hed han slet ikke Campos Wittich.

De hævder, at det er et dæknavn, han fik tildelt, efter i årevis at være blevet trænet af FSB.

Kæresten var altså ikke den eneste, der var ført bag lyset. Hans liv i Brasilien var ét stort skuespil med håb om at skjule sin identitet.

Efterfølgende kom det frem, at han ikke har arbejdet alene. Han er angiveligt gift med en anden russisk spion ved navn Maria Tsalla.

Og ligesom Campos Wittich, er også hun forsvundet.

Spionparret skulle angiveligt befinde sig i Rusland, men historien trækker overskrifter verden over.

Det uklart, hvilken mission Campos har arbejdet på i Brasilien. Det står også uklart, hvorfor parret pludselig fik så travlt med at komme tilbage til moderlandet.

Det kan muligvis tilskrives, at flere andre formodede russiske spioner blev anholdt i Brasilien og i Argentina i december og januar.