Sundhedsminister vil have register over vaccinenægtere

29/12/20 11:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De borgere, der takker nej til coronavaccinen, skal registreres, fortæller sundhedsministeren nu.

I disse dage vaccineres der over hele Europa. Siden EU-landene modtog de første vaccine-sendinger har sundhedspersonalet over hele Europa været flittigt i gang. 

Det er dog ikke alle, der har lyst til at tage imod coronavaccinen. 

Nu har Spanien valgt at oprette et register over de borgere, der nægter at blive vaccineret mod coronavirus. Det fortæller BBC. Landet vil dele registeret med andre EU-lande, bekræfter sundhedsministeren Salvador Illa. 

Han understreger dog, at registret ikke ville blive gjort tilgængelig for offentligheden eller for arbejdsgivere.

Vil sikre sig mod fejl

Sundhedsministeren udtalte ved samme lejlighed, at måden at besejre virussen er "at vaccinere os alle - jo flere, jo bedre".

Spanien har været et af de lande i Europa, der er hårdest ramt af virussen, men er  er i øjeblikket ved at udrulle Pfizer-BioNTech-vaccinen, som blev godkendt til EU-medlemslandene i sidste uge.

I et interview med La Sexta TV mandag i denne uge understregede Illa, at vaccination ikke ville være obligatorisk.

"Vi laver et register, som vil blive delt med vores europæiske partnere, over de mennesker, der er blevet tilbudt vaccinen og simpelthen har afvist den," udtaler sundhedsministeren, inden han fortsætter: 

"Det er ikke et dokument, der vil blive offentliggjort, og det vil blive gjort med den største respekt for databeskyttelse."

Han tilføjer:

"Folk, der tilbydes en vaccine, som de nægter af en eller anden grund,vil blive noteret i registret, så vi ved, at der ikke er en fejl i systemet, der har gjort, at personen ikke fik muligheden for at blive vaccineret."

Ifølge en nylig offentliggjort meningsmåling er antallet af spanske borgere, der har sagt, at de ikke vil tage vaccinen, faldet til 28% fra 47% i november.