Sverige siger stop

16/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu sætter nabolandet også brugen af vaccinen fra AstraZeneca i bero, bekræftes det tirsdag.

Mest læste i dag

Nu siger Sverige også stop. I hvert fald midlertidigt. 

Danmarks naboland følger nu trop og suspenderer midlertidigt brugen af vaccinen fra AstraZeneca. Det skyldes, at det lige nu undersøges, hvorvidt der er en sammenhæng mellem vaccinen og de blodpropper, som en række modtagere er blevet ramt af eller om det blot skyldes et sammenfald. Det fortæller blandt andet SVT.

Melding kommer tirsdag morgen. Det sker efter, at Danmark sammen med Norge og Bulgarien i sidste uge midlertidigt satte brugen af vaccinen fra AstraZeneca i bero. Siden er Italien, Frankrig, Spanien og Holland fulgt efter. 

Nu sætter Sverige altså også brugen af vaccinen i bero.

"Det er stadig vigtigt.."

Meldingen om at Sveriges sundhedsmyndigheder for nu dropper brugen af vaccinen, kom officielt tirsdag morgen i en pressemeddelelse. 

Heri understreger statsepidemiolog Anders Tegnell, at myndighederne har truffet beslutningen ud fra et forsigtighedsprincip, da man fortsat ikke har noget data, der dokumenterer, at der skulle være en overhængende fare ved at modtage vaccinen fra AstraZeneca. 

"Der er god viden om vaccinen, men det er stadig vigtigt, at vi nu standser vaccinationen," siger Anders Tegnell, inden han fortsætter:

"Indtil EMA har undersøgt, om disse begivenheder kan være relateret til vaccination."