Sygeplejerske anklaget for drab på syv spædbørn: Nægter sig skyldig

05/03/2023

Nicolai Busekist

Foto: Facebook
En sygeplejerske, der er anklaget for at have dræbt syv spædbørn, græd i retten, da hun hævdede, at hun aldrig ville skade et barn.

Mest læste i dag

Den britiske sygeplejerske Lucy Letby er anklaget for at have dræbt syv spædbørn, men hun nægter sig skyldig i de grusomme anklager.

Tirsdag var Lucy Letby i retten, hvor hun med tårer i øjnene fortalte, at 'hele verden stoppede', da hun blev anklaget for de 'sygelige' drab på flere spædbørn på en neonatalafdeling.

Sygeplejersken forklarede også, at hun var 'ødelagt' af anklagerne, og at hun var blevet diagnosticeret med posttraumatisk stresslidelse på grund af sin 'traumatiske' anholdelse.

Retssagen har hidtil strakt sig over otte måneder, og tirsdag forklarede Lucy, at hun blev anholdt i sin pyjamas, og at hun har siddet fængslet i over to år, mens hun har ventet på sin retssag.

"Jeg gjorde mit bedste for at tage mig af dem. Jeg er her for at hjælpe og støtte - ikke for at skade," sagde den 33-årige kvinde med tårer i øjnene ifølge The Guardian.

Lucy er anklaget for at have givet dødelige injektioner til nyfødte, der bestod af insulin, luft eller mælk. Dette siges at have stået på i en periode på 12 måneder, mens hun arbejdede på neonatalafdelingen på hospitalet Countess of Chester.

En af spædbørnene var kun 24 timer gammel, da Lucy angiveligt injicerede den lille dreng med luft, hvilket kostede ham livet blot 90 minutter efter hun mødte ind til sin vagt. Det hævdes, at hun forsøgte at tage livet af drengens tvillingesøster dagen efter.

Lucy nægter at have dræbt de syv spædbørn, som hun er anklaget for. Desuden er hun anklaget for yderligere 10 drabsforsøg i perioden fra juni 2015 til juni 2016. Også dette nægter hun.

I retten sagde Lucy, at hun 'ikke kunne tro det', da hun blev spurgt ind til det øjeblik, hvor hun fik overbragt nyheden om, at hun var mistænkt for at være involveret i spædbørnenes død.

"Det var ødelæggende. Jeg tror ikke, du kan blive anklaget for noget værre end det," sagde hun.

Den 33-årige kvinde afslørede også, at hun overvejede at begå selvmord, da hun blev fjernet fra neonatalafdelingen i 2016, fordi hende 'kompetencer' skulle vurderes.

Juryen har fået forklaret, at Lucy blev fjernet fra afdelingen, da konsulenter rejste bekymringer, da det blev opdaget, at hun havde 'forbindelse' til en række dødsfald blandt spædbørn.

"Mit job var mit liv. Jeg kan ikke sætte ord på. Hele min verden stoppede," sagde Lucy.

"Jeg tror, det fuldstændig har ændret alt ved mig, om mit liv, om de håb, jeg havde for fremtiden. Alt er bare væk."

I retten kom det også frem, at der blev fundet en række sedler i hendes hjem. På en af disse sedler, har hun angiveligt skrevet: "Jeg er ond. Jeg gjorde det her."

Som forsvar forklarede Lucy, at hun på daværende tidspunkt følte, at hun havde gjort noget forkert.

"Fordi jeg på det tidspunkt følte, at jeg havde gjort noget forkert, og jeg troede, at jeg var en så forfærdelig og ond person... At jeg havde begået fejl og ikke var klar over det," sagde hun.

Den 33-årige kvinde sagde også, at hun troede, at hun 'på en eller anden måde havde været inkompetent', og at hun 'havde gjort noget forkert for at påvirke disse babyer', hvorfor hun følte, at hun 'måtte være ansvarlig på en eller anden måde'.

Retssagen har været i gang siden oktober sidste år. Det forventes, at der bliver afsagt dom i juni. Kendes hun skyldig, kan hun forvente at skulle tilbringe de næste mange år bag tremmer.