Tandlæger i lockdown: Mor drak 4 øl før hun trak sin egen tand ud

24/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Helen Shires måtte trække sin egen tand. Foto: Helen Shines / Privatforo
Tandlægen var lukket, derfor måtte en 41-årig kvinde tage sagen i egen hånd.

Mest læste i dag

En kvinde drak sig spritstiv, inden hun rev sin egen tand ud. Det blev løsningen, da hun fik at vide, at hun stod til at skulle vente 12 uger på at komme til tandlæg som konsekvens af corona-epidemien.m 

Det fortæller Helen Shires fra Dewsbury i West Yorkshire. Hun drak fire dåser Stella Artois - som hun kalder for "hollandsk mod" - inden hun rykkede sin tand ud med tandtråd. Den radikale beslutning traf hun efter tre pinefulde nætter, hvor hun ikke havde lukket et øje på grund af sin tand. 

Morgenen efter den sidste nat ringede hun til vagtcentralen, fordi smertene blev for store til at udholde. Da hun kom igennem til nødtjenesten, blev hun dog mødt af en nedslående besked. Den ansatte i den anden ende fortalte Helen, at de ikke kunne gøre noget. Som følge af coronavirussen er de engelske tandlæger fortsat lukkede og kun patienter, som har et livstruende ærinde, kommer til tandlægen. 

Det fortæller avisen The Mirror, som har talt med Helen Shires:

"Jeg brugte en skarp køkkenkniv. Jeg løsnede tanden, og jeg kunne mærke roden med min tunge. Så fik jeg tandtråden, viklede den rundt om roden og så fortsatte jeg med at trække." 

Trak til og måtte lede i græsset

Tanden var netop begyndt at gøre ondt, da coronavirussen tog til. Da virussen lukkede England, havde Helen Shires netop fået en tid hos sin tandlæge til at få fjernet tanden. Denne aftale blev dog aflyst, da man i England - ligesom vi gjorde herhjemme - har indført en lang række begrænsinger på sundhedsområdet bl.a. for at mindske smittespredningen. 

Det fik Helen til at tage sagen i egen hånd. 

”Jeg turde ikke gøre det ædru, så jeg drak mig noget hollandsk mod til (Øl fra Stella Artois, red.). Derefter trak jeg bare igennem, og så skød tanden pludseligt ud i haven og smerten stoppede øjeblikkeligt. Bagefter var jeg nødt til at lede efter tanden. Jeg fandt den i græsset.”

Helen fandt sin tand i græsset. Foto: Helen Shines / Privatforo

Hun havde tidligere en aftale booket til at fjerne gnasheren, men dette blev annulleret, da lockon-lockdown blev annonceret.

Hun ringede til praksis, når hendes tandpine blev for meget, men hendes opkald gik lige videre til en telefonsvarer.

The Mirror har talt med tandlæge Luke Thorley, der siger, at tilfælde som Helen Shires ikke er ukendt. I løbet ad corona-epidemien har de hørt om flere tilfælde, hvor frustrede borger med tandsmerter tager sagen i egen hånd. Det er dog ikke acceptabelt i et moderne samfund, siger han. Det kan være farligt. 

 

Anbefalet til dig