Thunberg i fængsel: Hurtig ude igen

18/1/23 11:46

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Klimaforkæmperen var kort inde og sidde, efter demonstration i Tyskland.

Hele verdens klima rollemodel, Greta Thunberg, har åbenbart spillede sit “kom hurtigt ud af fængsel” Matador-kort. 

Den unge aktivist nåede nemlig kun at sidde i arresten i et døgn, inden hun kom ud igen. Det skriver The Daily Star.

Thunberg befandt sig ved Garzweiler-kulminerne, 9 kilometer fra byen Lützerath i Tyskland. Her var hun frontmand for en 6.000-mand stor demonstrationsbølge, der kæmper imod udvidelsen af minernes område.

Politiet var nødsaget til at indkalde hjælp af bulldozere, for at kunne få kontrol over den store gruppe demonstranter. Ifølge politiet var Thunbergs flok ikke kun med til at sænke produktionen på minegrunden, men også i fare for dem selv, da de befandt sig for tæt på minens skrænt.

“Greta Thunberg var del af en aktivistgruppe der stormede mod minekløften. Vi fik dem dog stoppet og ført væk fra fareområdet” udtalte en talsperson fra Aachen Politistyrke.

Thunberg blev modvilligt båret væk fra grunden af tre betjente, og anbragt i en patruljevogn. Kort tid efter blev hun kørt i den lokale arrest, hvor hun overnattede til dagen efter.

“Det er et forræderi mod nutidens og fremtids generationer” havde hun udtalt under protesten. “Tyskland er en af de største forurenere i verden, og skal stå til regnskab for deres handlinger”.