Tidligere minister tager Putin i forsvar: Han blev presset til det

23/9/22 15:32

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den tidligere minister tager Vladimir Putins invasion af Ukraine i forsvar. Han mener, at præsidenten blev presset til det.

Silvio Berlusconi, der er tidligere premierminister i Italien, har flere gange bragt sig selv i uheldigt lys.

Han er tidligere dømt for at have haft samleje med en mindreårig prostitueret. Derudover er han også blevet dømt i en større sag om skattesvindel.

Derfor skulle man tro, at den 85-årige Silvio Berlusconi efterhånden er træt af at sætte sig selv i sådanne situationer. Det har dog vist sig ikke at være tilfældet, for nu har han gjort det igen.

Denne gang har han vakt opsigt og chokeret med udtalelser om Ruslands præsident, Vladimir Putin, op til det italienske valg, der afholdes søndag.

I et interview med den italienske tv-kanal Rai, hævdede Berlusconi nemlig, at Vladimir Putin udelukkende invaderede Ukraine, fordi han blev presset til det.

"Putin blev presset af det russiske folk, af et parti og af sine ministre til at komme med denne særlige operation," lød det fra den tidligere premierminister.

Det er ingen hemmelighed, at Berlusconi i mange år har været ven af den russiske præsident. Af samme grund tog ham også lang tid, inden han offentligt valgte at fordømme invasionen af Ukraine.

Fredag udtalte Berlusconi desuden også, at den russiske præsident er 'havnet i en virkelig vanskelig og dramatisk situation'.

Ikke nok med det, så har han også udtalt på italiensk tv, at Vladimir Putin invaderede Ukraine, fordi han havde et ønske om at fjerne præsident Volodymyr Zelenskyj samt Ukraines regering, så denne kunne erstattes med 'en regering af anstændige mennesker', skriver Ritzau.

Hurtigt førte udtalelserne til, at der blev fremsat en voldsom kritik af Berlusconi, hvilket har fået ham til at trække sine udtalelser tilbage. I samme ombæring sagde han, at han var blevet misforstået.

"Aggressionen mod Ukraine er uretfærdig og uacceptabel," sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP i en udtalelse fredag, hvor han også slog fast, at han står bag både EU og NATO.