Tina Turner solgte alle rettigheder til sin musik: Så meget kunne hun putte i lommen

Udland
Foto: Shutterstock.com
Tina Turner står til at have modtaget et svimlende beløb efter at have solgt rettighederne til sin musik.

Mest læste i dag

Tina Turner, der er født Anna Mae Bullock, kan bryste sig af at være en af de største musikstjerner i historien, men for et års tid siden solgte hun rettighederne til sit musik, hvilket blandt andet dækker over flere hits som The Best og Nutbush City Limits, som nu tilhører BMG. 

Musikforlaget ønskede ikke at fortælle, hvor meget handlen er værd, men flere kilder mener at vide, at der skulle være tale om $50 millioner, hvilket svarer til omkring 320 mio. kroner. 

Det skriver BBC.

Tina Turner har dog ikke altid været stjernen i showet, da hun startede ud som korsanger i Ike Turners band, hvilket hun fortsatte med at være i to år - men så tog det også fart. 

Det tog nemlig ikke mindst fart med musikken, men også kærligheden blomstrede mellem Ike og Tina, der blev gift i 1962. 

Der skulle dog senere vise sig at have været en bagside af medaljen, eftersom forholdet skulle have været meget turbulent og voldeligt, hvorfor det endte med, at de blev skildt. 

Skilsmissen blev startskuddet på Turners solokarriere, hvor man roligt kan sige, hun overskyggede partnerskabet, hun havde haft med Ike, hvor det blandt andet blev til fem platinalbum.

Turners solokarriere overskyggede hurtigt partnerskabet med Ike med fem platinalbum inklusive 1984's Private Dancer, der gik tre gange platin i Storbritannien.

Hun har modtaget 12 Grammy Awards samt nomineret til at blive en del af Rock & Roll Hall Of Fame som soloartist. 

"Tina Turners musikalske rejse har inspireret millioner af mennesker verden rundt, men vi vil fortsætte med at ramme nye målgrupper," udtaler BMG-chef Hartwig Masuch.

Anbefalet til dig