Toårige Émile fundet død i skov: Nu gør politiet nyt fund 150 meter væk

03/04/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Politi
Politiet gør nyt rystende fund blot få dage efter.

Mest læste i dag

Den lille landsby Le Vernet blev centrum for international opmærksomhed, da den toårige Émile forsvandt sporløst for ni måneder siden. Hans billede, hvor han smilende har en mælkebøtte bag øret, rørte hjerter verden over.

Desværre blev håbet om et lykkeligt gensyn knust i weekenden, da en vandrer gjorde et hjerteskærende fund.

Fundet af et kranie, som efterfølgende er blevet identificeret som tilhørende Émile, har sat en tragisk punktum for sagen.

BBC kan nu rapportere om ny opdagelse af politiet:

Drengens tøj - en t-shirt sammen med shorts og sko - blev fundet kort tid efter, blot 150 meter fra, hvor kraniet lå. Det var netop det tøj, Émile bar den skæbnesvangre dag, han forsvandt.

Jean-Luc Blanchon, den offentlige anklager, har bekræftet, at de foreløbige undersøgelser ikke har afsløret årsagen til Émiles død.

"Der er ikke fundet nogle skader på kraniet, som er påført før døden," udtalte han og tilføjede, at der var små frakturer og revner, samt bidemærker fra en eller flere dyr, som alle er sket postmortem.

Fransk politi har genoptaget efterforskningen med fornyet kraft, støttet af sporhunde, soldater, politi og brandfolk, der nu omhyggeligt gennemsøger området for flere beviser. Émiles forsvinden sidste sommer udløste en omfattende eftersøgning med deltagelse af både politi og op mod 800 frivillige.

Mysteriet om, hvordan Émiles kranie og tøj først blev fundet nu, trods flere tidligere eftersøgninger af området, forbliver uopklaret.

"Vi kan potentielt have overset dem. Chancen er lille, men den eksisterer," sagde en talskvinde fra Gendarmerie Nationale.

Anklageren har også noteret, at den kvindelige vandrer, som fandt Émiles rester, gjorde fundet på en smal skovsti lørdag eftermiddag - en sti, hun husker at have gået på en måned tidligere.

Anbefalet til dig