Man forstår godt, hvorfor flere danskere indimellem sætter kursen mod Sverige.
Det er ikke nogen hemmelighed, at man får lidt mere for pengene på den anden side af Øresund, og derfor er Malmø og Helsingborg er fyldt med danske stemmer og fyldte indkøbsposer.
Det er især dagligvarer og benzin, der trækker, men også tøj, vin og legetøj er populære indkøb.
"Siden årsskiftet (fra 2023 til 2024, red.) har vi langsomt, men sikkert mærket en stigning blandt de danske besøgende," siger Martin Persson, der er formand for Helsingborg Byforening.
Nå danskerne er på farten, er det ikke unormalt, at de besøger en restaurant for at få lidt frokost eller aftensmad, inden turen går hjemad igen.
Hvis du er én af dem, bliver du måske glad for den nye regel, der netop er trådt i kraft for svenske spisesteder.
Lav nem og lækker mad derhjemme
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Har pligt til at oplyse det
Lørdag den 1. marts blev det sværere at gemme sig bag en anonym menu i Sveriges restauranter. Nye regler betyder, at gæsterne fremover skal kunne få oplyst, hvor deres kød stammer fra.
Regeringen og Fødevarestyrelsen har bekræftet, at de nye krav er obligatoriske for alle restauranter.
Det betyder, at både fine dining-steder og burgerjoints nu skal kunne svare på, om din bøf har græsset på en svensk mark eller er importeret langvejsfra.
Flere muligheder
Reglerne har været længe undervejs, og landdistriktsminister Peter Kullgren (KD) mener, at de rammer plet.
"Mange vil gerne træffe bevidste valg, selv når de går på restaurant, og nu gør vi det nemmere for dem. Mit håb er, at det kan gavne svensk kødproduktion," udtaler han.
Men hvordan skal restauranterne så levere informationen? Ifølge Fødevarestyrelsens chefjurist, Elin Häggqvist, kan det gøres på flere måder:
"Restaurantgæsten har ret til at modtage oplysningerne, og de kan gives mundtligt efter anmodning eller skriftligt," påpeger han.
Så hvis du fremover ser en tjener trække vejret dybt, inden du spørger, om kyllingen er svensk, er det måske fordi, de lige skal sikre sig, at de har de rigtige oplysninger klar.
Hvem er på listen?
Reglerne gælder ikke kun restauranter, men også cateringfirmaer. Hvis du spekulerer på, hvilke kødtyper der omfattes, så er listen som følger:
Gris
Får
Ged
Fjerkræ
Så næste gang du bestiller en steak i Stockholm eller en schnitzel i Skåne, kan du være sikker på én ting.
Du har ret til at vide, hvor den har været før den lander på din tallerken. Om det gør den mere velsmagende? Det må du selv afgøre.