Tragedie: 6-årig blev kvalt af sikkerhedssele i skolebus - busvagten var optaget af sin mobil

Af: Thea Andersen

|

28/07/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Busvagten sad med sin mobil, mens den lille pige kæmpede for sit liv.

Lige nu læser andre også

En 27-årig kvinde ved navn Amanda Davila fra New Brunswick, New Jersey, er blevet sigtet for drab og for at udsætte et barn for fare i forbindelse med dødsfaldet af Faja Williams.

Den seksårige Faja, der havde den sjældne, medførte sygdom Emanuel syndrom, blev fundet livløs, da hun ankom til Claremont Elementary School i Franklin Park mandag den 17. juli.

Det skriver Mirror.

Ifølge myndighederne sad Davila forrest i bussen, da den ramte et bump på vejen i Franklin Township.

Bumpene fik Faja til at synke ned i sin kørestol, hvor selen, der sikrede hende i stolen, strammede omkring hendes hals og begrænsede hendes luftveje, ifølge Somerset County Prosecutor's Office.

Efter at Faja blev fundet i denne kritiske tilstand, blev hun straks hastet til hospitalet, men hun blev erklæret død kort tid efter. Davila blev sigtet for drabet den 19. juli og stillede op i retten for første gang den 20. juli.

Fajas mor, Namjah Nash Williams, udtalte sig om tabet af sin datter og beskrev hende som den sødeste pige, man nogensinde ville møde. På trods af sin kromosomsygdom havde Faja stadig evnen til at lave lyde, og hun deltog i undervisning som en del af et udvidet skoleår.

"Hun havde den sødeste latter, små grin, og hun udholdt så meget i sine seks år. Hun fortjente ikke dette, at blive taget fra os på denne måde, som intet havde at gøre med hendes tilstand," sagde hun.

Ifølge myndighederne overtrådte Davila retningslinjer og procedurer ved at bruge hovedtelefoner og sin mobiltelefon, mens hun skulle overvåge barnet.

Montauk Bus of Franklin, der var ansvarlig for bussen, udsendte en erklæring den 21. juli:

"Alle vores medarbejdere ved, at sikkerheden for de børn, vi transporterer, er vores højeste prioritet, og derfor er vi engageret i politiets efterforskning og støtter enhver straf, som retssystemet finder passende for vagten i bussen, der nu er blevet anholdt," skrev busselskabet.

Fajas far, Wali Williams, udtalte også sin sorg og frustration over situationen og beskrev, hvordan den sigtede vagt var på sin mobiltelefon uden at kigge tilbage, mens hans datter kæmpede for sit liv.

Anbefalet til dig