Tragisk: 6-årig dreng dræbt af løve i zoologisk have

02/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
En forfærdelig ulykke er fundet sted under et familiebesøg til haven

Mest læste i dag

I Zimbabwe har en tragisk hændelse fundet sted i en zoologisk have, hvor en 6-årig dreng blev dræbt af en løve, skriver det tyske medie TAG24.

Drengen var på besøg i nationalparken sammen med sin familie, da han tilsyneladende slap væk fra dem og bevægede sig hen til løveburet. Det var her, at løven angreb og dræbte drengen.

Den zoologiske have har udtrykt deres dybeste medfølelse med drengens familie og pårørende. De vil også iværksætte en undersøgelse for at finde ud af, hvordan det kunne ske, at drengen kom så tæt på løveburet. 

Det er ikke første gang, at en ulykke som denne har fundet sted i en zoologisk have. Det er vigtigt at huske på, at selvom dyrene er i fangenskab, så er de stadig vilde og farlige.

En zoologisk have har et stort ansvar for at beskytte både deres dyr og besøgende. Det er vigtigt, at de har tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger og træningsprogrammer for personalet, så de kan håndtere eventuelle farlige situationer. Besøgende skal også tage ansvar for deres egen sikkerhed og respektere de afmærkede områder, hvor de kan observere dyrene på en sikker måde.

Det er også vigtigt at overveje, om det overhovedet er etisk forsvarligt at holde vilde dyr i fangenskab i zoologiske haver. Mange dyreværnsaktivister mener, at det ikke er i dyrenes bedste interesse at leve i fangenskab, og at deres naturlige adfærd og levevilkår bliver forstyrret. Der er også bekymringer omkring avl og handel med vilde dyr, som kan føre til yderligere tab af dyreliv og trusler mod arter i det vilde.

Dette er en trist påmindelse om, at selvom zoologiske haver kan være sjove og spændende steder at besøge, er det vigtigt at huske på, at disse dyr er vilde og farlige. Der skal tages passende forholdsregler for at beskytte både dyrene og besøgende.