Trampolinpark anklaget for sikkerhedsbrud: Her har 11 gæster brækket ryggen på kun 2 måneder

Af: Mie M.B

|

28/02/2024

Genrefoto. Foto: haireena / Shutterstock.com
Genrefoto. Foto: haireena / Shutterstock.com
Parkens ansvarlige har begge erklæret sig skyldige

Mest læste i dag

To ledere af trampolinparken Flip Out Chester har indrømmet sig skyldige i alvorlige sikkerhedsbrud, der førte til, at 11 gæster brækkede ryggen over en to-måneders periode. Yderligere hundredvis af gæster, heriblandt mange børn, pådrog sig skader under deres besøg i parken. Det fortæller Ladbible.

David Shuttleworth, 34, og Matthew Melling, 33, som var ansvarlige for driften af parken, stod til ansvar for en periode, hvor der blev rapporteret om 270 ulykker. En betydelig del af disse ulykker skete i forbindelse med parkens Tower Jump-attraktion, hvor gæsterne sprang ned i et skumområde.

Ud over rygskader rapporteres der om alvorlige ansigts- og tandskader hos 123 gæster under springene. Ved en høring i Chester Crown Court erkendte både Shuttleworth og Melling sig skyldige i et enkelt tilfælde af forsømmelse ifølge sundheds- og sikkerhedslovgivningen mellem december 2016 og februar 2017.

Dommer Michael Leeming understregede, at dommen blev afsagt på baggrund af forsømmelse snarere end bevidste handlinger eller besparelser på bekostning af sikkerheden. "Der er ingen beviser for, at firmaet overhovedet tog skridt til at reducere eller eliminere disse risici," sagde han.

Som resultat af retssagen blev Shuttleworth idømt en bøde på £6.500 og Melling £6.300, og begge blev beordret til at udføre 250 timers ulønnet samfundstjeneste. Derudover blev Shuttleworth pålagt at betale £50.000 i omkostninger, mens Melling skulle betale £10.000.

Denne sag har vakt stor opmærksomhed i lokalsamfundet og blandt offentligheden. Rådmand Christine Warner fra Cheshire West and Chester Council udtalte, at sagen "er virkelig chokerende" og påpegede de to direktørers forsømmelse i forhold til offentlighedens sikkerhed. "Domfældelse og straf af disse to personer sender et budskab til alle, der driver populære fritidsfaciliteter af enhver art," sagde hun.

Anbefalet til dig