Trist nyt for disse hundeejere: Hunderace kan give bøde og fængselsstraf

Af: Mie M.B

|

01/02/2024

Foto: Shutterstock
Hunderacen blev forbudt den 1. februar og kræver nu helt særlig tilladelse fortsat at eje

Mest læste i dag

I dag er en skelsættende dag for hundeejere i England og Wales, da en ny lov, der forbyder ejerskab af uregistrerede XL Bullys, træder i kraft. Det skriver Mirror. Dette skridt kommer som et svar på en stigning i antallet af dødelige angreb, hvor racen har været impliceret i mindst 12 tilfælde siden 2020. Lovændringen har skabt en bølge af reaktioner, hvor mindst 40.000 ejere har sikret sig at registrere deres kæledyr inden den fastsatte frist den 31. januar, mens omkring 10.000 stadig står som ulovlige.

Dette lovgivningsmæssige tiltag, understøttet af en kampagne fra Mirror, har til formål at øge den offentlige sikkerhed og sætte en stopper for de tragiske hændelser, som har rystet samfundet. "Det er en absolut lovovertrædelse at være i besiddelse af en af disse hunde... Folk løber en stærk risiko for at få en bøde, dom og potentielt fængselsstraf," udtaler Assisterende politidirektør Mark Hobrough, hvilket fremhæver alvoren i situationen.

Ejere af XL Bullys er nu også forpligtede til at sikre den korrekte forsikring og at holde deres hunde i snor og med mundkurv i det offentlige rum. Overtrædelse af disse regler kan føre til, at hundene bliver beslaglagt og muligvis aflivet, afhængigt af en domstols afgørelse om deres fare for offentlig sikkerhed.

Denne lovændring er kommet i kølvandet på flere hjerteskærende historier, herunder tabet af Ian Price og den unge Jack Lis, hvis tragiske dødsfald har vakt national opmærksomhed og krav om handling.

Forbuddet, der også omfatter salg, avl, foræring eller efterladelse af XL Bullys, har rejst spørgsmål om fremtidige udfordringer, herunder en mulig øget efterspørgsel efter kennelpladser. "Hvis folk er bekymrede for hunde i området, så bør de rapportere det til os," tilføjer Hobrough, idet politiet forbereder sig på at imødegå de logistiske og operationelle udfordringer, der følger med implementeringen af den nye lov.

Anbefalet til dig