Trist stemning på plejehjemmet - Så tog Tina affære

17/9/20 10:00

Sarah Steenfeldt

Genrefoto: Shutterstock
Corona-epidemien har været hård for alle. På et plejehjem i Sverige, var beboerne også mærkede af den anderledes tid og derfor fik Tina en ide.

Tina og Tommy kører isvognen i Borås sammen. De to har godt kunne mærke, at sommeren har været anderledes i år. Derfor havde de to også en god portion is i overskud i isvognen, da sæsonen lakkede mod enden. Isen kan ikke holde sig til næste år og parret var derfor lidt i vildrede omkring, hvad de skulle stille op. Det skriver Newsner.

Pludselig fik Tina en ide. Hendes mor arbejder på plejehjemmet i Borås og gennem hende, har hun hørt at de ældre på plejehjemmet har været nedtrykte og haft det svært under corona-epidemien. Derfor blev parret enige om, at de ældre skulle muntres op med et besøg af isvognen. 

Tina fik hurtigt ringet til sin mor og sammen fik de planlagt besøget. Tina har før været med til at fejre jul på plejehjemmet og de ældre har en helt speciel plads i hendes hjerte.

Forventningsfulde og spændte

Det blev aftalt at isvognen skulle komme på besøg allerede dagen efter. Tinas mor sørgede for at lave sedler med information og give alle plejehjemmets beboere besked.

Den næste dag rullede isvognen ind i plejehjemmets have, hvor de blev mødt af en forventningsfuld stemning. Så åbnede de isboden - og de ældre måtte ifølge Tina, ‘tage lige så meget is som de kunne spise.’

Isvognen som var på besøg på plejehjemmet. Foto: Privat

Isvognen som var på besøg på plejehjemmet. Foto: Privat

“Der var mange ude i haven, både i kørestole og gående. De så alle sammen så forventningsfulde ud”. Fortæller Tina til Newsner.

Først var de ældre meget beskedne, men det ville Tina ikke høre tale om, så hun måtte presse lidt på og insistere på at de skulle spise hvad de havde lyst til. Det endte med at der var summen af liv og en helt festlig stemning i haven, fortæller hun. 

Det endte med at flere hentede is op til flere gange - og endda skulle prøve alle smage som der var i isvognen. Dem som ikke af helbredsmæssige årsager ikke kunne komme udenfor i haven, de fik bragt isen ind på deres stuer.

Tina fortæller at besøget på plejehjemmet var en stor succes og at de bestemt vil gentage det til næste år - der kan det dog være, at det er et andet plejehjem som skal have et gratis besøg af isvognen. 

Tina som har isvognen - og ekstra blødt punkt for plejehjemmets beboere. Foto: Privat

Tina som har isvognen - og ekstra blødt punkt for plejehjemmets beboere. Foto: Privat