Trodser myndighedernes advarsel: Flere end 10.000 mødes til fællesbøn mod corona

20/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Menneskemængden ved fællesbønnen var massiv. Foto: Taslima Nasreen / Twitter.com
I Bangladesh trodsede flere end 10.000 mennesker onsdag myndighedernes påbud og mødtes til fællesbøn på en mark.

Mest læste i dag

Selvom Bangladesh er meget andeledes end Danmark, er der alligevel nogle lighedspunker i disse dage. Ligesom i Danmark anbefaler myndighederne, at man holder afstand og ikke mødes i større forsamlinger. Dette sker - ligesom her til lands - for at dæmpe sprendingen af coronavirussen. 

Ligesom i Danmark har borgerne dog ikke taget myndighedernes opfordring til sig endnu.

Det så man med al tydelighed onsdag, hvor over 10.000 mennesker var samlet til fællesbøn mod coronavirus. De mange mennesker var samlet på en mark, hvor de bad om et mirakel mod virussen, der i disse dage ændrer hverdagsrutinerne for mennesker i hele verden. 

Således forsamlede omkring 10.000 muslimer sig onsdag i Bangladesh for i fællesskab at bede Gud om hjælp mod den smitsomme virus.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I Bangladesh, som har 165 millioner indbyggere, er der indtil videre kun registreret 14 tilfælde af personer, der er smittet med coronavirus samt et enkelt dødsfald. Men ligesom i Danmark ved ingen, hvor mange der reelt er smittet allerede. 

Ignorerer myndighedernes påbud

Nyhedsbureauet har talt med en lokal politichef ved navn Tota Miah, der fortæller, at den store menneskemængde fremsagde koranvers, der skulle have en helende virkning og hjælpe til at rense Bangladesh for at smitte.

"De holdt Khatme Shifa-bøn efter daggry for at befri landet for coronavirus," fortæller politichefen, der iøvrigt tilføjer, at arrangørerne ikke havde søgt myndighederne om tilladelse til den omfattende fælles bøn. 

Avisen Dhaka Tribune fortæller, at bønnen startede før solopgang - omkring klokken 06.00 -og varede frem til klokken 07.00 onsdag. Fællesbønnen var angivelig så høj, at den kune høres flere kilometer væk. 

Det er ikke faldet i god jord blandt dele af befolkningen i Bangladesh, da myndighederne allerede har lukket landets skoler og bedt folk om at undgå store forsamlinger, men denne opfordring ignorerede arrangørerne. 

 

Anbefalet til dig