Troede han havde mellemørebetændelse – uger senere døde den 19-årige

Af: Thea Andersen

|

08/08/2023

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Uger senere skete det forfærdelige.

Lige nu læser andre også

Den 19-årige Niall Kavanagh fra Newmarket i Suffolk blev første gang indlagt på skadestuen i september 2021, efter han kastede op og kollapsede under en fodboldkamp.

Personalet på det britiske NHS-hospital mistænkte på daværende tidspunkt, at han "bare" havde mellemørebetændelse eller var smittet med virus. Men hans mor, Clare, tog ham akut til skadestuen den følgende måned, da han pludseligt mistede evnen til at tale og gå.

Det skriver Daily Mail.

Det var først på dette tidspunkt, at lægerne opdagede hjernesvulsten, der desværre resulterede i hans død tre uger senere.

"Jeg vil aldrig forstå, hvordan Niall gik fra at være en sund og rask 19-årig, der spillede fodbold og boede sammen med sin kæreste, til at dø tre uger efter diagnosen. At miste ham har ødelagt mit liv, og jeg ønsker ikke, at andre familier skal gennemgå den samme hjertesorg," sagde Clare, der arbejder som sekretær.

Foto: Privat

I september 2021 begyndte Niall at føle sig dårlig, efter han kastede op og kollapsede under en fodboldkamp, hvorefter han blev taget til skadestuen.

I de efterfølgende uger besøgte han hospitalet to gange, men blev begge gange sendt hjem med mistanke om virus eller mellemørebetændelse, ifølge hans mor.

Desværre blev hans symptomer kun værre. Clare valgte derfor at bestille en tid til lægen til ham et par uger senere, men Niall nåede desværre aldrig til denne tid.

Clare - og resten af familien for den sags skyld - blev mere og mere bekymret, da Niall begyndte at glemme, at han havde talt med hende.

I oktober besøgte Nialls bror hans hus og ringede til hans mor for at sige, at han var syg, og at han ville putte ham i seng.

"Da jeg kom derhen, var Niall bevidst og sad oprejst og gestikulerede, men han kunne ikke tale. Til sidst løftede vi ham ind i bilen og kørte ham selv til hospitalet. Han kunne hverken gå eller tale, og personalet troede, at han havde indtaget noget. Der blev også talt om, at han havde haft et anfald, fordi han reagerede overhovedet ikke. Han kunne bevæge sig, men han kunne ikke koordinere noget," sagde Clare.

Efter en scanning opdagede lægerne en svulst i hans hjerne.

Lægerne frygtede, at Niall ikke ville overleve den nødvendige akutte operation, da de aldrig havde set noget lignende, fortalte Clare. Hun tilføjede: "Vi havde nærmest intet håb tilbage. Jeg måtte tage hjem og fortælle Nialls to yngre brødre, at de skulle sige farvel."

Niall overlevede operationen og var i stand til at tale, bruge sin telefon og trække vejret selv de næste tre uger.

Dog mistede han bevidstheden efter en procedure for at fjerne en såkaldt shunt.

"Han blev ført tilbage til intensivafdelingen, og da jeg så ham næste morgen, reagerede han ikke som før. Han begyndte langsomt at falme bort efter det. Jeg fik at vide, at Nialls hjerne svulmede op, og de kunne ikke gøre noget for at stoppe det. I bund og grund var han ved at dø," sagde hun.

Han døde tre uger senere den 1. november.

Foto: Privat

"Jeg ønskede et mirakel, men hans kirurg var enig i, at det at have ham tilbage i de tre uger i sig selv var et mirakel," udtalte Clare.

Hun arbejder nu sammen med Brain Tumour Research for at indsamle underskrifter til en større finansiering af forskning, så hjernetumorer prioriteres lige så meget som bryst-, tarm- og lungekræft.

Anbefalet til dig