Trump hylder sig selv og USA: Vi har reddet verden

01/1/21 15:36

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den amerikanske præsident hylder sig selv, USA og den amerikanske regering for at have udviklet en coronavaccine på rekordtid.

I sin nytårstale holder Donald Trump ikke igen med de rosende ord til sin egen og USA's indsats mod coronavirussen. Blandt andet kaldte han den hurtige udvikling af en vaccine for 'et utroligt medicinsk mirakel, der aldrig er set før'. 

Det skriver TV 2.

Hans egen vurdering er, at hans regerings indsats for at sætte en stopper for coronavirussen har reddet millioner af amerikanske liv. 

"For at overvinde 'The China Virus' satte vi gang i den største mobilisering siden Anden Verdenskrig. Vi lagde vores fabrikker om til at bygge titusindvis af respiratorer og millioner af masker, stort set fra den ene dag til den anden," sagde han i talen, der blev sendt fra Det Hvide Hus på Twitter, ifølge TV 2. 

Donald Trump er særligt begejstret over, at det er lykkedes at udvikle en vaccine mod coronavirus på kort tid. Faktisk er den blevet udviklet på mindre end et år, efter at verden for første gang blev præsenteret for virussen.

"Igen og igen fik vi fortalt, at det ville være umuligt at udvikle en vaccine inden årets udgang. Alle eksperter sagde, at det var udelukket. At Trump overdrev, og at det ikke kunne lade sig gøre. Men vi gjorde det, længe før året var forbi," udtalte han. 

Han fortalte også, at det efter hans mening er den amerikanske regerings Operation Warp Speed, der har været årsagen til succesen. Det er et offentligt-privat partnerskab, der har bidraget med flere milliarder dollars til udvikling, fremstilling og distribution af vaccinen. 

"Normalt tager det op til ti år at udvikle en vaccine. Takket være Operation Warp Speed udviklede vi en vaccine på bare ni måneder. Vi har allerede påbegyndt et landsdækkende vaccinationsprogram, og vi sender vaccinen ud til hele verden. Verden vil få stor gavn af den. Vi vil få stor gavn af den – og alle ringer til mig for at sige tak," fortæller den amerikanske præsident. 

Trump: USA fortjener æren

Han glæder sig også over, at den nyudviklede vaccine allerede er begyndt at blive distribueret over hele USA. 

"Vores mest sårbare borgere får allerede nu vaccinen, og millioner af doser bliver hastigt sendt rundt i hele landet. I starten af det nye år vil vaccinen være til rådighed for hver eneste amerikaner," fortæller han ifølge TV 2 også i talen. 

Det kan dog vise sig, at det er en anelse optimistisk forudsigelse fra Donald Trump. Status er, at der på nuværende tidspunkt er blevet distribueret knap 13 millioner vacciner. Indtil videre er der 2,8 millioner amerikanere, der har fået det første af de to nødvendige stik. 

Donald Trump lægger dog ikke skjul på, at han mener, at det er USA under hans ledelse, der fortjener æren for at 'afslutte pandemien en gang for alle'.

"Det her er en af de mest opsigtsvækkende videnskabelige, industrielle og medicinske bedrifter i historien. Det er det, alle siger. Vi må aldrig lade folk glemme, hvor det kom fra og hvordan det kom," lød det fra Trump i talen.