Trump med skråsikker udmelding: Vaccine klar i år

Udland
Foto: Shutterstock
I USA skal skolerne til at åbne igen. Samtidig udtaler Trump, at USA vil have en vaccine klar allerede i år.

Mest læste i dag

I et tv-program på Fox News udtaler Præsident Donald Trump, at USA er ret sikre på, at de vil have en vaccine klar til udgangen af i år.

Det sker samtidig med, at han også opfordrer landets delstater til at åbne op for skoler og universiteter i september.

I sidste uge var det Trumps sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, der meldte ud, at USA kan have en vaccine klar i starten af det nye år. Den melding har Trump dog nu toppet, og dermed håber amerikanerne, at coronakrisen kan se sin afslutning allerede i år. 

Flere lander kæmper om vaccine

Det er ikke kun i USA, at der kæmpes hårdt for at få en vaccine klar. Selvom Donald Trump selvfølgelig gerne ser en vaccine på amerikanske hænder, så udtaler han, at han bliver glad uanset hvem, der lancerer en vaccine:

"Jeg vil tage hatten af for det land. Og jeg er ligeglad hvem. Jeg vil bare have en vaccine, der virker," siger Donald Trump.

Fra starten af krisen lød det ellers, at en vaccine ville tage 12-18 måneder at udvikle, men efterhånden som krisen er taget til i styrke, har dette tidsestimat også rykket sig. 

Optimistiske vaccineprogrammer melder om, at der kan komme de første virkende vacciner allerede i oktober. England har en lovende vaccine på vej, ligesom andre lande har meldt ud, at de er langt i bestræbelserne for at få bugt med coronavirussen.

Selvom præsidenten udtaler sig mod sin rådgiver, så er han optimistisk med datoen:

"Lægerne siger: 'Du burde nok ikke sige det der.' Jeg siger, hvad jeg tænker," udtaler Trump i programmet.

USA er det land i verden, der er hårdest ramt af coronavirus. Landet har registreret over 1,1 million smittede med coronavirus og over 67.000 dødsfald. Det viser den officielle opgørelse fra Johns Hopkins University. Dermed står USA for ca. en fjerdedel af alle registrerede dødsfald til virussen.

 

 

Anbefalet til dig