Trump vil købe tysk corona-vaccine kun til amerikanerne

16/3/20 09:45

Rikki Tholstrup Jørgensen

Trump er på udkig efter en vaccine. Foto: Shutterstock
Ifølge det tyske medie, Die Welt, har den amerikanske præsident været på charmeoffensiv hos et tysk medicinalselskab. De er langt i bestræbelserne for at udvikle en vaccine mod coronavirussen og den vaccine vil Trump gerne have fingrene i.

Ifølge en anonym kilde har Trump-administrationen tilbudt et tysk medicinalselskab ”store summer” for en eksklusiv adgang til en Covid-19-vaccine, som selskabet er på vej med. 

Den tyske regering er ikke tilfredse med tilbuddet og forsøger at bekæmpe det, der ligner et aggressivt overtagelsestilbud fra USA. Det skriver Die Welt, der refererer til kilder i den tyske regering. 

Det dejer sig om et farmaceutisk selskab ved navn CureVac, som den amerikanske præsident efter sigende har tilbudt en stor pose penge for at få adgang til deres forskning.

Ifølge avisens anonyme kilde vil Trump gøre alt for at få fingrene i en vaccine, men den skal kun være for USA. 

Den tyske regering har dog sine egne interesser i at bibeholde vaccinen på tyske hænder. Det har fået den tyske sundhedsminister på banen, Han siger, at en amerikansk overtagelse af CureVac-selskabet er udelukket. CureVac skal udvikle en vaccine til hele verdenen, og ikke kun til USA.

Ifølge den anonyme kilde skulle buddet fra den amerikanske regering på en eksklusiv vaccine være på én milliard dollars. 

Die Welt har ikke kunne få bekræftet de anonyme udsagn hos regeringen, i en officiel udmelding til avisen udtaler sundhedsministeriet:

”Den tyske regering er meget interesseret i vacciner og antivirale midler mod det nye coronavirus, der udvikles i Tyskland og Europa. I den forbindelse samarbejder regeringen med virksomheden CureVac."

Die Welt skriver ligeledes at den tyske regering har givet et bud, der er større end det amerikanske for at bibeholde CureVac på tyske hænder.