Nogle gange kan man godt være ved at få sit eget spyt galt i halsen, når man ser regningen efter et besøg på en restaurant eller cafe.
Særligt i udlandet kan man blive overrasket over, hvor meget regningen hurtigt løber op i, når man har medregnet alt.
En større overraskelse var da også, hvad en kvindelig turist fik, da hun var ude og spise på en restaurant i det notorisk dyre Schweiz.
Det skriver lokalmediet Nau.
Hun var taget på ferie i det populære turistmål Berner Oberland i Jungfrau-regionen i Schweiz, hvor restauranter og hoteller nyder godt af besøgende både fra ind- og udland.
Turisten delte sin overraskelse på Facebook efter at have betalt mere end 200 kroner for seks glas postevand, noget hun fandt uretfærdigt.
Hun postede også et billede af regningen, hvor vandet blev omtalt som "jomfruvand", sandsynligvis fordi det stammer fra regionen. Det er uklart, hvilken restaurant hun besøgte, da hun ikke har svaret på avisens henvendelser.
Men det viser sig, at det langt fra er et enkeltstående tilfælde.
Det viser sig nemlig, at det ikke er ualmindeligt, at postevand sælges under romantiske navne som bjergvand eller gletsjervand i regionen.
En stikprøve udført af Nau.ch afslørede, at flere restauranter i området anvender sådanne navne for postevand.
Nogle steder, som Hotel Jungfraulodge i Grindelwald, angiver ærligt på menuen, at deres Jungfrau-vand blot er postevand, men det koster stadig omkring 40 kroner for en halv liter.
Josianne Walpen fra forbrugerbeskyttelsen i Schweiz understreger vigtigheden af klar information: "Fra vores synspunkt er det vigtigt, at det er tydeligt forklaret for gæsterne, hvad postevand koster og hvor meget man får."
Mens nogle forstår, at der er omkostninger forbundet med at servere postevand, som inkluderer service, opvask og vedligeholdelse af infrastrukturen, er der stadig mange, der føler sig snydt.