Udsender advarsel efter dødsfald: Øjendråber kan medføre farlig infektion

21/03/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Tragisk nok er en person gået bort, og andre har mistet synet på grund af en sjælden bakterieinfektion, der angiveligt er forårsaget af brugen af visse øjendråber.

Mest læste i dag

Centeret for infektionsforebyggelse og folkesundhed har noteret mindst 68 tilfælde fordelt i 16 stater.

Bakterien, som altså skulle være blevet forårsaget af øjendråber, er resistent overfor antibiotika

Indtil videre har man noteret ét dødsfald.

Samtidig har fire af de ramte været tvunget til at blive underkastet et indgreb for at få fjernet et øje. Det måtte blandt andre Clara Oliva, hvorfor hun står bag en retssag mod selskabet bag øjendråberne, Global Pharma Healthcare.

"Min klient er hårdt medtaget samt blevet blind. Jeg undersøger i øjeblikket andre, der er lige så slemt ramt," udtaler hendes advokat, Natasha Cortes, som tilføjer:

"De må og skal holdes ansvarlige for de ødelæggende konsekvenser, som deres øjendråber har medført min klient samt andre."

I januar advarede CDC imod at købe EzriCare Artificial Tears samt Delsam Pharmas Artificial Tears and Ointment. fordi flere tests viste, at de indeholdt bakterien.

"Produktet indeholder ikke konserveringsmidler, som bruges til at bekæmpe bakteriel kontaminering og man kan forvente, at der er mange flere mennesker, der har lidt af infektioner," kommer det fra Cortes.

Når det kommer til hendes egen klient, var det først efter flere måneder brug af øjendråberne, at det begyndte at komme til syne.

Det endte til sidst ud i, at hun blev ramt af en infektion, som forringede hendes syn.

Derefter udviklede hun en infektion, som forringede hendes syn, og hun fik et sår på hornhinden. Efter nøje at have overvejet Olivas eskalerende og resistente infektion i hendes højre øje, var man til sidst nødt til at handle, inden der var tale om en livstruende situation.

Her kom man til sidst frem til, at man måtte fjerne hendes øje.

"Den 1. september 2022 blev Olivas højre øje fjernet og erstattet med et implantat. I betragtning af hendes nedsatte synsstyrke er Oliva nu juridisk blind."