Udsender advarsel til alle Google Chrome-brugere

Af: Thea Andersen

|

19/09/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle, der bruger Google Chrome, bliver nu advaret.

Lige nu læser andre også

Googles 'Privacy Sandbox' – et initiativ, der skal skabe alternativer til cookies, og som kan sikre, at der forsat ”leveres resultater for annoncører og medier” – har fået eksperter til at udsende en advarsel, hvor de opfordrer brugerne til at være forsigtige med deres privatliv.

Privacy Sandbox, der er ved at blive rullet ud, har allerede fået opmærksomhed fra både brugere og konkurrence- og markedsmyndigheder, skriver Mirror.

Google har arbejdet på initiativet siden 2019, og det er planlagt til at blive tilgængeligt for alle brugere i de kommende måneder.

Bekymringer

I januar 2021 annoncerede den britiske Konkurrence- og Markedsmyndighed (CMA) planer om at undersøge Privacy Sandbox-initiativet med fokus på dets potentielle påvirkning på både udgivere og brugere.

CMAs administrerende direktør, Andrea Coscelli, udtalte, at "Googles Privacy Sandbox-intiativ potentielt vil have en meget betydelig indvirkning på udgivere som aviser og det digitale annoncemarked," og at der også var "bekymringer om privatlivet" at tage hensyn til.

CMA rapporterede også, at Google overholdt sine lovligt bindende forpligtelser mellem juli 2022 og september 2022.

"Endelig vil vi fortsætte med at arbejde sammen med Overvågningsmyndigheden for at sikre, at der er en robust ramme for at sikre overholdelse af forpligtelserne," udtalte de.

Google Chrome indstillinger

Hvis du ikke har noget imod at modtage potentielt nyttig målrettet reklame, kan du lade Chrome Privacy Sandbox-indstillingerne være som de er. Men hvis du ønsker at slå det fra eller ændre indstillingerne, skal du blot klikke på de tre prikker i øverste højre hjørne og gå til Indstillinger > Privatliv og sikkerhed > Pivatliv ved annoncering og deaktivere det.

Anbefalet til dig