Uhyggelig nat: Campist dræbt af isbjørn

28/8/20 08:16

Sarah Steenfeldt

En isbjørn dræbte i nat en campist. Foto: Shutterstock
I nat blev en mand dræbt af en isbjørn, da han camperede i Longyearbyen.

De er smukke og kan se nuttede ud - men det er helt sikkert kun på afstand at de store bløde hvide bamser er søde. Kommer man tæt på de store dyr, kan det have fatale konsekvenser. 

Norsk politi fik en voldsom anmeldelse klokken 03.50, om at en mand var blevet overfaldet af en isbjørn. Det skriver NRK. 

Angrebet skete på en campingplads i Longyearbyen på den norske Atlanterhavsø Svalbard. Manden lå i telt på campingpladsen, sammen med yderligere seks andre personer. Her blev han i løbet af natten overfaldet af en isbjørn., han blev erklæret død ved ankomst til hospitalet.

De seks andre personer som også var på campingpladsen var vidner til angrebet og har efterfølgende modtaget krisehjælp - ingen af dem pådrog sig kvæstelser under angrebet. De forsøgte at skyde mod isbjørnen, for at stoppe det. 

Da politiet ankom til stedet var isbjørnen væk, men den blev senere fundet død på en parkeringsplads ved byens lufthavn.

Her til morgen er der spærret af på campingpladsen - som nu er tom for gæster, der står dog stadig telte på pladsen. Et område ved lufthavnen er også spærret af, da politiet senere i dag vil gennemføre en rekonstruktion af nattens hændelser.

Det er femte gang siden 1971, at en person bliver dræbt af en isbjørn på Svalbard. Sidst var i 2011.