Ukraine har forsøgt at dræbe Putin med drone: Styrtede ned nær Moskva

27/04/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Ukraine har forsøgt at dræbe Vladimir Putin med en drone fyldt med sprængstoffer.

Mest læste i dag

Få kilometer fra den russiske hovedstad Moskva blev en ukrainske drone fundet tidligere på ugen. Det menes, at den i et stykke tid kredsede over den russiske hovedstad.

Den blev fundet i en skov i Noginsk-området, som er tæt på Moskva. En ukrainske drone har aldrig været tættere på den russiske drone end denne, som var af typen UJ-22.

Det skriver The Sun.

Det britiske medie skriver også, at dronen angiveligt var fyldt med hele 17 kg canadisk M112-sprængladninger.

Det hævdes, at dronen var blevet sendt afsted, da Ukraine ville gøre et forsøg på at dræbe Ruslands præsident Vladimir Putin, da han søndag var på besøg i en industripark få kilometer fra det sted, hvor dronen blev fundet.

Det er den ukrainske aktivist Yuriy Romanenko, der har hævdet, at det var dens mission, ligesom han afslørede, at 'vores efterretningsofficerer modtog information om Putins tur til industriparken i Rudnevo'.

Han hævder, at det fik Ukraine til at sende dronen i luften, og at de formåede at navigere den gennem det russiske luftforsvar, inden den styrtede ned 'ikke langt fra industriparken'.

Yuriy Romanenko, der er medstifter af Ukrainian Institute for the Future, tilføjede, at da nyheden om droneangrebet nåede frem til Putin, ændrede han sine planer og blev på sit kontor i Kreml.

"I betragtning af hvor meget Putin er besat af sin egen sikkerhed, kan denne historie få enorme konsekvenser for Kreml," sagde han.

Romanenko beskriver sig selv som en 'politisk ekspert', og det er flere gange før blevet rapporteret, at han har forbindelser til den ukrainske efterretningstjeneste.

Putin har planlagt et nyt besøg i industriparken, hvilket finder sted torsdag, oplyser det russiske nyhedsbureau TASS.

Her skal han - ironisk nok - se en udstilling fra droneproducenter, hvorefter han skal holde et møde om udviklingen af ubemandede fly og droner.

Dronen blev angiveligt opdaget af en 35-årige lokal kvinde, der var gået ind i skoven for at begrave sin døde killing.

Sprængstofeksperter arbejdede på stedet, hvor dronen styrtede ned i fem timer for at sikre sprængstofferne, ifølge russiske medier.