Ukraine melder ud: Putin er forsvundet

04/09/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Ifølge den ukrainske efterretningstjeneste så er Vladimir Putin forsvundet.

Mest læste i dag

Ukraines efterretningstjeneste har for nylig sået tvivl om den russiske præsident Vladimir Putins opholdssted og velbefindende.

Kyrylo Budanov, chefen for Ukraines efterretningstjeneste, diskuterede disse bekymringer i et interview med Radio Svoboda ifølge flere medier, heriblandt The Sun.

Det skriver Dagens.dk.

"Enten er han ikke i live, eller han er meget syg"

I interviewet kom Kyrylo Budanov med en opsigtsvækkende udtalelse: "Enten er han ikke i live, eller også er han meget syg."

Dette har ført til spekulationer ikke kun om Putins helbred, men også om, hvem der i øjeblikket har magten i Rusland.

Kyrylo Budanov refererede også til en nylig video, hvor Putin blev set lede efter sit ur på sin venstre håndled, hvilket er en afvigelse fra hans sædvanlige vane med at bære det på sin højre håndled.

Dette har ført til yderligere spørgsmål om, hvorvidt den Putin, der ses i offentligheden, er den ægte eller en dobbeltgænger.

Også Zelenskyj er i tvivl

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj udtrykte lignende bekymringer og udtalte:

"I dag finder jeg det svært at forstå, hvem jeg egentlig skal henvende mig til og tale med. Jeg er ikke sikker på, om det er Ruslands præsident, der lejlighedsvis vises på en skærm. Jeg er ikke sikker på, om han er i live, eller hvem der træffer beslutninger i Rusland."

Anbefalet til dig