Ukrainsk soldat underkastet farlig operation: Havde ueksploderet granat i kroppen

10/1/23 17:39

Mathias Busekist

Foto: Facebook
I Ukraine er det lykkedes en modig kirurg at redde en soldats liv ved en utrolig risikabel procedure.

Det er næsten tolv måneder siden, at den russiske præsident Vladimir Putin officielt indledte det, han kaldte en "særlig militær operation" i Ukraine.

Vladimir Putins optimisme og forventninger om, at hans militære styrker ville være i stand til at tage kontrol over situationen og opnå en hurtig sejr over Ukraine, viste sig ikke at holde stik.

Putins tropper er i stedet blevet indblandet i en langsigtet konflikt, som de ikke formået at afgøre i Ruslands favør.

Som reaktion på den militære indtrængen er Rusland blevet mødt med strenge straffe fra mange lande rundt om i verden, mens de samme lande har givet deres støtte i form af materiel hjælp og bistand til Ukraine.

Den igangværende krig i Ukraine har været en enorm tragedie, der har kostet landets borgere et ødelæggende liv. Tusinder er blevet dræbt og såret, familier er blevet splittet, hjem og levebrød ødelagt, mens krigen raser uden tegn på at aftage.

Men midt i krigens mørke tragedie, skinner små lysglimt igennem - liv bliver reddet.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

For nylig befandt en soldat sig i en utrolig farlig situation, da en skarpladet granat satte sig fast i hans brystkasse. Det krævede øjeblikkelig lægehjælp, og muligheden for, at den kunne eksplodere når som helst var meget reel.

Generalmajor Andriy Verba, en af de mest erfarne og talentfulde kirurger i Ukraine, udførte for nylig en utrolig bedrift, da han udførte den komplekse operation, som det ukrainske militær lagde ud på Facebook for at mindes hans bedrift.

Kirurgen, der fik hjælp af to dygtige ingeniørsoldater, udførte den delikate procedure med den største forsigtighed og tog forholdsregler for at beskytte både sig selv og sin patient mod den potentielle fare, som den skarpe granat udgjorde.

Granaten, der er tale om, er en såkaldt VOG-granat, der er beregnet til at blive affyret fra en granatkaster.

Denne eksplosive anordning havde sat sig fast i torsoen på en ukrainsk soldat, som måtte sendes til yderligere lægehjælp og behandling efter den vellykkede operation.