Ung kvinde forsvandt for 12 år siden: Nu er der chokerende nyt i sagen

25/03/2023

Nicolai Busekist

Foto: Privat
En ung kvinde forsvandt for 12 år siden. Siden da har sagen været kold, men nu har den taget en chokerende drejning.

Mest læste i dag

Mere end et årti efter, at en kvinde fra Ohio forsvandt, er hendes daværende forlovede blevet anholdt i forbindelse med hendes død.

I dag 35-årige John Allen Carter blev onsdag anholdt og sat bag tremmer i Butler County-fængslet i Hamilton, Ohio. Her kommer han til at være varetægtsfængslet det næste stykke tid.

Den amerikanske mand er nemlig blevet sigtet for mord, skriver WPCO, der har fået bekræftet dette af anklagemyndigheden i Butler County, ifølge ABC News.

Carter menes at være den sidste person, der har set Katelyn Markham i live, før hun forsvandt i sommeren 2011.

Dengang var hun 22 år gammel og gik på universitetet. Hun boede i Fairfield, som er en forstad til Cincinnati. Ved sin forsvinden var hun forlovet med Carter.

"Vi havde alle mistanke om, at han havde noget med det at gøre," lyder det fra Katelyns far, Dave, til WCPO.

Foto: Politifoto

Det var hendes daværende forlovede, der i 2011 meldte hende savnet. Det gjorde han, efter hun ikke dukkede op på arbejde den 14. august 2011, og ligeledes ikke havde svaret på de SMS'er, han havde sendt til hende. Hun blev meldt savnet blot to dage før sin 23-åris fødselsdag.

Parret havde efter sigende planer om at skulle flytte til Colorado i november, hvor Katelyn efter forventningen var færdig med sin bachelor i grafisk design.

"Jeg tog hjem til hende, og hun var forsvundet uden sin bil, uden sin pung, uden sine nøgler," sagde hendes forlovede til ABC News under et interview i august 2011.

"Min mavefornemmelse er, at hun er i live, og at hun er okay. Jeg må tro på, at hun er i live. Jeg må tro, at jeg snart vil have hende i mine arme."

Efterfølgende blev en større eftersøgning sat i gang, hvor både myndigheder og frivillige, herunder hendes forlovede John, deltog. De fortsatte med at lede efter hende i årevis.

Den 7. april 2013 blev et chokerende fund gjort, da hendes jordiske rester blev fundet i affaldssække på en losseplads langs Big Cedar Creek i det sydøstlige Indiana, som befinder sig næsten 50 kilometer fra hendes hjem.

Dengang blev det konstateret, at den unge kvinde var blevet dræbt, men man kunne ikke komme frem til dødsårsagen, lyder det fra WCPO.

I årevis var sagen kold, til trods for, at den løbende blev vist i tv-programmer og en dokumentar. Ydermere blev der også udbudt en dusør på 100.000 dollar (ca. 690.000 kr.), hvis man havde brugbar information i sagen.

I februar i år blev en af hendes venner, den 35-årige Jonathan Palmerton, anholdt og sigtet i forbindelse med hendes død, rapporterede WPCO.

Samme dag udførte myndighederne en ransagning af John Carters tidigere hjem i Fairfield, hvor hans mor bor, samt i andre boliger, der mentes at have forbindelse til sagen. Dengang gravede de i baghaverne, men det førte ikke til en anholdelse af John Carter.

Det er nu sket, og Katelyns far var lettet, da han hørte om, at hans afdøde datters eksforlovede er blevet anholdt i forbindelse med hendes død.

"Alle er begejstrede for, at dette er slut. Jeg tror, jeg og mange andre mennesker havde forventet dette og ventede på dette i 12 år," sagde han til WCPO.