Ung mand finder baby i skraldespanden: Fem år senere sker der en vild drejning

Af: Per Broch

|

08/12/2022

Udland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
I stedet for at gå forbi, gjorde den studerende, hvad ingen andre turde gøre.

Mest læste i dag

Det er let at følge strømmen, og noget sværere at gå imod den. Det kræver ofte et mod, som kun få mennesker har.

Når en person beslutter sig for at gøre noget, andre er bange for at gøre, så giver det både fordømmende blikke, men der kan også komme motiverende og støttende kommentarer.

Denne studerende besluttede sig for at gøre noget, som ingen andre havde mod til, da han så den efterladte baby i skraldespanden. Han fik efterfølgende hjælp fra sin familie til at give den nødlidende dreng nogle helt nye muligheder.

Jimmy Amisial, der studerede kommunikation og elektroniske medier ved Texas State University, rejste i 2017 hjem til Haiti.

Som hver gang han besøgte sin hjemby, havde Amisial medbragt gaver fra USA til børnene på børnehjemmet ved siden af hans hjem.

Mens Amisial var på vej til børnehjemmet, opdagede han noget mærkeligt. Han så en flok mennesker omkring en skraldespand, og de var tydeligvis overraskede.

Da han kom frem til skraldespanden så han den fire måneder gamle dreng, der lå dernede dækket af myrer.

Jimmy handlede hurtigt, og sørgede for at drengen blev samlet og bragte ham hjem til sin mors hus.

Hans 66-årige mor, Elicie Jean, var chokeret. Hun havde ingen anelse om, hvorfor hendes søn kom hjem fra børnehjemmet med en andens barn i sine arme.

Alligevel hjalp Elicie sin søn med at vaske babyen og give ham mad. De klædte ham i rent tøj, inden de tog ham til lægen til et hurtigt tjek.

Derefter gik Amisial til politistationen og fortalte dem om sin opdagelse. Politiet indledte straks en efterforskning, men kunne aldrig spore barnets forældre.

Få dage efter efterforskningen begyndte, stillede dommeren Amisial et livsændrende spørgsmål. Da de ikke kunne finde hans forældre, mente myndighederne, at den bedste løsning ville være, hvis Amisial blev barnets juridiske værge.

Beslutningen var ikke let for den dengang 22-årige studerende. Han havde ikke penge til at tage sig af den lille dreng. På den anden side ønskede han ikke, at barnet skulle vokse op uden en far,

Så på trods af, at han ikke havde penge nok til at gå på universitetet, og hans egen familie ikke havde økonomisk stabilitet, besluttede han sig alligevel for at tage sig af drengen. Han anede ikke, at han ville blive far, da han samlede barnet op fra skraldespanden.

Han kunne ikke tage sin lille dreng med sig til USA, så han tog nogle pauser fra studiet for at tage sig af drengen, der boede hos Jimmys mor.

Nu skal Jimmy til at starte på sit tredje år på Universitetet. Lille Emilio vil være musiker, Jimmy har formelt adopteret den lille dreng. Processen startede allerede i 2020, men han skulle samle 30.000$ ind for at kunne adoptere Emilio.

Den 28. juli 2022 startede Amisial en fundraiser på GoFundMe, hvor han delte sin historie.

På bare én dag donerede folk mere end $5.000 for at hjælpe Amisial med at adoptere den femårige Emilio.

Du kan læse meget mere om Jimmy på hans Instagram-konto - læs med her.

Anbefalet til dig