Ung mor forarger: Lader sin baby spise sig mæt på McDonalds

14/9/20 09:45

Christian Granhøj Skouboe

Moderens datter var blot seks måneder gammel, da hun spist mad fra McDonalds første gang. Foto: Shutterstock
Moderen fortæller, at hun slet ikke kan se problemet, da hendes datter elsker restaurantens mad.

En 18-årig mor har i disse dage fået sindene til at koge i den offentlige debat på tværs af vandet i Storbritanien, det oplyser den britiske avis The Mirror. Omdrejningspunktet for den ophedede debat er fastfood. 18-årige Jamie-Leigh Gibson fra landsdelen Antrim i Nordirland satte sindene i kog, da hun fortalte hvordan hun lod sin baby spise sig mæt i mad fra McDonalds og Burger King. 

Jamie-Leigh Gibson, der i skrivende stund venter sit andet barn, har kastet sig ind i en debat, der i forvejen var rødglødende. Egentligt startede debatten om hvad samfundets yngste må spise, da en mor fra Australien offentliggjorde et billede af sin et år gamle datter, der poserer sammen med en spand kylling fra fastfoodkæden KFC. Selvom moderen, Kayla Frizzell, er kendt som elsker af kædens mad, så vakte det stor opsigt og fik kommentarfeltet under billederne til at løbe løbsk med kommentarer, der kritiserede moderens valg. 

Det faldt 18-årige Jamie-Leigh Gibson for brystet. Da hendes datter var baby, så var den seks måneder gamle pige nemlig selv helt vild med fast food fra McDonalds og Burger King.

"Kan slet ikke se problemet"

Den 18-årige fortæller, at hendes datter Aniyah var omkring et halvt år gammel, da de begyndte at besøge fastfood restauranterne McDonalds og Burger King. Den lille pige var allerede dengang vild med den salte burgermad, som kæderne serverer. 

"Min et-årige spiste McDonald's allerede, da hun var seks måneder gammel. Hun elsker en håndfuld fritter og en burger," fortæller Jamie-Leigh Gibson, inden han fortsætter: "Både jeg og min dattes læge ved, at hun er et sundt og glad barn. Hvis et barn er sundt og ved godt mod, synes jeg ikke, at fremmede skal blande sig i, hvad barnet spiser," slår den 18-årige fast. 

I første omgang var det heller ikke næringsindholdet i maden, der bekymrede hendes familie. De var snarere bange for, at den lille pige skulle blive kvalt i maden. Det gik dog fint, fortæller Jamie-Leigh Gibson.

"Min datter fik sin første tand, da hun var fem måneder gammel, så vi gav hende bare en halv børne-burger, og så gik det rigtigt fint," udtaler moderen.

"Folk sagde, at det måske var farligt. De var nervøse for, at hun kunne blive kvalt, men jeg kan slet ikke se problemet, da hun også spisr både grøntsager og frugter," afslutter Jamie-Leigh Gibson.