Universitet har et mystisk rum stående midt i lokalet: Når du ser hvad det bruges til, vil du knibe en tåre

Foto: JackieLarsen/Twitter
Foto: JackieLarsen/Twitter
Alle må gå derind.

Mest læste i dag

På University of Utah har studerende nu en helt unik måde at tackle akademisk stress på: et grædeskab. Dette nye tiltag giver eleverne en privat sfære, hvor de kan lade tårerne strømme frit, uden frygt for at blive bedømt af deres jævnaldrende.

Med studielivet fyldt til randen med lektier, krævende eksamener og en studiegæld der kun synes at vokse, er det ikke underligt at stressniveauet blandt studerende er på sit højeste.

University of Utah har taget et innovativt skridt for at imødekomme dette problem ved at installere et såkaldt grædeskab i campusbiblioteket.

Dette lille rum til tårer er udviklet og bygget af Nemo Miller, en studerende og billedkunstner på universitetet, som skabte grædeskabet i et sløjt-projekt. Indeni skabet finder man et sort interiør, der tilbyder en omfavnelse af mørke og fortrolighed, samt bamser som studerende kan kramme, mens de lader følelserne løbe løbsk.

Grædeskabet er ikke en permanent tilflugtssted fra studielivets udfordringer. Det kommer med en tidsbegrænsning på 10 minutter pr. besøg, for at sikre, at alle studerende har mulighed for at bruge det. Andre regler inkluderer kravet om at banke på, før man træder ind, at kun én person kan bruge skabet ad gangen, og at lyset skal slukkes efter brug.

Siden dens indvielse har Nemo Millers grædeskab vakt stor opmærksomhed på sociale medier, hvor mange har rost ideen for dens originalitet og følsomhed over for studerendes mentale sundhed. Dog har der også været spekulationer om, hvorvidt skabets vægge er lydtætte nok til at opretholde privatlivets fred.

Uanset debatten har grædeskabet åbnet op for en samtale om vigtigheden af mentale sundhedsressourcer på uddannelsesinstitutioner. Og mens nogle måtte spørge sig selv om dets effektivitet, står det klart, at University of Utah's grædeskab er mere end bare et sted at græde; det er et symbol på universitetets forpligtelse til at støtte sine studerendes velbefindende i alle aspekter af deres liv.

Så næste gang presset fra deadlines, eksamener eller bare livet generelt bliver for meget, ved studerende på University of Utah, at der er et sted, hvor de kan finde et øjebliks fred og trøst – selvom det kun er for 10 minutter ad gangen.

Kilde: USA Today

Anbefalet til dig