Usædvanlig stigning i ødelagte robotplæneklippere - Årsagen vil overraske dig!

25/07/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Flere og flere robotplæneklippere ødelægges.

Mest læste i dag

I Norge er robotplæneklippere blevet udsat for en usædvanlig udfordring - de bliver "dræbt" af lynet. Dette har ført til flere meldinger om ødelagte robotplæneklippere, som har fået forsikringsselskabet If til at reagere.

If's kommunikationschef, Sigmund Clementz, bekræfter, at elektronikken i robotplæneklippere og ladestanderne viser sig at være særligt sårbare, når tordenvejret raser.

Det skriver norske DinSide.

Tidligere oplevede man en stigning i tyverier af robotplæneklippere, hvor man mistænkte, at tyvene havde fjernet dem for at skille dem ad og sælge reservedelene. Dette fænomen er imidlertid aftaget nu.

Nu står man overfor en ny udfordring med lynnedslag, der i nogle tilfælde har "dræbt" robotplæneklippere og deres ladestationer.

Clementz forklarer, at da robotplæneklippere typisk er tilsluttet ladestationen, når de ikke er i brug, er de ekstra sårbare over for lynnedslag. Når lynet rammer et sted i nærheden, kan den kraftige strøm følge kabler og ledninger i elnettet og forårsage skader over store afstande.

For at undgå disse skader giver Clementz et simpelt råd, nemlig at trække stikket ud, når tordenvejret truer, ligesom man gør med anden fin elektronik.

På spørgsmålet om årsagen til den stigende tendens, påpeger Clementz, at der sandsynligvis er flere faktorer involveret. Antallet af robotplæneklippere er steget, og der har været flere tilfælde af intens tordenvejr i Norge, som har ramt områder med mange robotplæneklippere.

Desuden kan en vis portion uheld også bidrage til det øgede antal skader.

Clementz afviser, at der er nogle særlige mærker, der er mere sårbare over for lynnedslag end andre. Det er derfor vigtigt for forbrugere at tage de nødvendige forholdsregler, uanset hvilken mærke af robotplæneklipper de ejer.

Han minder også om, at forbrugere bør være opmærksomme på, at deres robotplæneklippere er dækket af indboforsikringen, selvom de står udenfor. Det samme gælder for havemøbler, der også er omfattet af forsikringen, hvis de skulle blive ramt af uheld eller tyveri.

Anbefalet til dig