Vækker harme: Ung coronasmittet studerende fester igennem - og praler af det

10/9/20 12:30

Christian Granhøj Skouboe

En video af denne unge kvinde vækker nu vrede. Foto: Snapchat
Mange unge fyrer den stadig af til fester, selvom coronaen fortsat er i blandt os.

Det amerikanske universitet Texas Tech University undersøger nu en studerende, der har offentliggjort en video af sig selv, hvor hun tilsyneladende fester igennem, selvom hun er smittet med corona. Det vækker opstandelse i USA, der har været meget hårdt ramt af coronaen og fortsat er det, oplyser The Mirror

Klippet har sat ild til debatten på sociale medier, hvor det er faldet mange burgere for brystet. at den unge kvinde siger: "Ja, jeg har COVID. Hele verden har det" imens hun står midt i, hvad der ligner en stor fest fyldt med unge mennesker. Så fortsætter hun: "Alle disse mennesker (de andre deltagere ved festen, red.) har COVID. Så hold op med blande jer i mit liv. Altså. Jeg morer mig bare." 

Vækker harme

Det er vigtigt at understrege, at det endnu ikke er bekræftet, om den unge kvinde er studerende ved Texas Tech, ligesom man også kun har hendes eget ord for, at hun er smittet med den farlige virus. Videoen vækker dog harme, da USA lige nu er et af verdens epicentre for coronavirus, hvor antallet af dødsfald nærmer sig en dystre milepæl: 190.000 døde. Desuden blev Texas for får uger siden den tredje amerikanske stat, der har flere end 600.000 coronavirus-tilfælde.

Og det kan man da også mærke i reaktionerne på videoen, der har fået en særdeles hård medfart. Faktisk er den blevet så omdiskuteret, at ledelsen på Texas Tech University nu går ind i sagen. En repræsentant for ledelsen bekræfter, at man har iværksat en undersøgelse, der skal afdække den festende kvindes identitet. 

"Vi har modtaget en anmeldelse og er opmærksomme på en video, der relaterer sig til COVID. Sagen behandles af Dekanen for de studerende og disses adfærds kontor," udtaler en repræsentant for Texas Tech University ifølge The Mirror.