Vært misbrugt på nettet: Nu griber TV 2 ind

21/07/2023

Thea M. Andersen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/Ritzau Scanpix
Den norske vært Cathrine Fossum er blevet misbrugt på nettet. Det har fået hendes arbejdsgiver, TV 2 Norge, til at gribe ind.

Mest læste i dag

Svindelmetoderne bliver stadig mere kreative – og mere troværdige for en, der er uopmærksom. Falske nyheder og annoncer florerer på sociale medier, og mange bruger kendte navne og ansigter for at få folk til at interessere sig.

TV 2s nyhedsvært i Norge, Cathrine Fossum, er blandt de seneste ofre for denne form for svindel.

Hendes navn og ansigt er blevet misbrugt i en række annoncer og falske artikler på platforme som Facebook, og nu har hendes arbejdsgiver taget affære.

TV 2 Norge har rapporteret om flere svindelforsøg, hvor Cathrine Fossums identitet er blevet udnyttet, skriver Dagbladet.

"Jeg bliver dagligt gjort opmærksom på, at det her stadig florerer. Det er ulovligt at bruge mit navn og billede til at bedrage og bedrage folk, og det er jeg meget glad for, at TV 2 tager højde for. Det er langt fra godt," fortæller den 45-årige vært.

Hun lægger ikke skjul på, at det er ubehageligt og påvirker hende.

"Denne skala og den tid, det har stået på, er stressende for mig."

Dette er et eksempel på, hvordan Cathrine Fossums navn og ansigt bliver misbrugt i falske artikler og annoncer på nettet. Foto: Facebook

Desværre er hun langt fra den eneste, der har oplevet, at hendes ansigt er blevet brugt til at fuske uskyldige mennesker på sociale medier. Også kendte danskere som de to tidligere X Factor-værter Sofie Linde og Lise Rønne er op til flere gange blevet misbrugt i falske reklamer.

Derfor bør man være ekstra opmærksom, når man støder på et opslag eller en annonce på sociale medier.

Anbefalet til dig