Vandt 2,6 milliarder kroner: - Jeg ville ønske, jeg aldrig havde købt kuponen

24/07/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Andrew 'Jack' Whittaker mistede stort set alt, han havde og holdt af, efter han vandt 2,6 milliarder kroner.

Mest læste i dag

En amerikansk lotto-vinder, der vandt over 2,6 milliarder dansker kroner, har udtalt, at han ville ønske, at han aldrig havde købt kuponen, eller bare havde flået den i stykket.

Andrew 'Jack' Whittaker mente nemlig, at den enorme lottogevinst forbandede hans liv med død, skilsmisse og ludomani. Hans Powerball-gevinst er den største jackpot, der nogensinde er blevet vundet af én enkelt person i amerikansk lotterihistorie, skriver Sosialnytt.

Det var den 24. december 2002, at Jack købte vinderkuponen. Han var holdt ind ved et supermarked i Hurricane, Virginia for at købe en sandwich til morgenmad og fylde sin bil op med benzin.

Jack levede et ret vellykket liv, indtil han vandt jackpotten.

Den amerikanske forretningsmand, der døde for tre år siden i en alder af 72 år, havde gennem sit byggefirma opbygget aktiver for over 150 danske millioner kroner.

Det første, han gjorde, efter han havde vundet, var at donere ti procent af sin gevinst til kristne velgørende organisationer. Derudover brugte han 190 millioner kroner på at etablere 'Jack Whittaker Foundation', som støttede lavindkomstfamilier i Virginia med mad og tøj.

Ifølge den britiske avis The Sun fortalte han Fox News, at han gjorde "Guds arbejde" med alle disse penge.

"Jeg hjælper mange mennesker, og jeg regner med at hjælpe mange flere," sagde han.

Han besøgte også butikken, hvor han havde købt kuponen, og gav ekspedienten en check på 400.000 danske korner, et hus til over én million dansker kroner og en helt ny Jeep Cherokee. selv købte han en Lamborghini.

Men blot et år efter, at han havde vundet jackpotten, brød nogen ind i hans bil og stjal en kuffert med mere end 4,6 millioner danske kroner i kontanter.

Mistede alt

Kort tid efter indbruddet mistede han sit 17-årige barnebarn. Hun blev fundet død på ejendom, der tilhørte en af hans venner, efter at være blevet meldt savnet tidligere på måneden.

Jack begyndte også at spille. I 2005 blev han sagsøgt af Caesars Atlantic City Casino for at have udstedt checks til dækning af spiltab på mere end 13 millioner danske kroner.

I 2008 søgte hans daværende kone om skilsmisse efter 42 års ægteskab.

I 2009 blev hans 42-årige datter, mor til hans afdøde barnebarn, også fundet død.

"Jeg mistede stort set alt, jeg havde og holdt af i mit liv. Penge har aldrig betydet noget for mig. Du skal have penge for at eksistere i denne verden, men penge styrer ikke verden. Penge er ikke det, der gør folk glade," sagde han til ABC News og tilføjede, at han ville ønske, at han aldrig havde købt den lottokupon.

Anbefalet til dig