Vanvittig pris: Du gætter aldrig, hvad denne 5-pundseddel fra 1900 er blevet solgt for

Af: Thea Andersen

|

13/10/2023

Udland
Foto: Noonans of Mayfair
Foto: Noonans of Mayfair
En 5-pundseddel er blevet solgt for et svimlende beløb.

Lige nu læser andre også

Sedlen, der stammer fra den 12. juli 1900, blev købt på auktion for £32.000 - 6.400 gange dens oprindelige værdi. Det svarer til cirka 275.000 danske kroner.

Den blev udstedt, da Horace G. Bowen var Chief Cashier i Bank of England, og kun meget få sedler fra hans tid findes i private hænder, hvilket gør dem særligt eftertragtede, når de bliver tilgængelige.

Denne 5-pundseddel blev udstedt af bankens filial i den vestlige engelske by Leeds og senere indløst og stemplet 40 kilometer væk i York, North Yorkshire, skriver The Sun.

På sedlen står der: "I promise to pay to Bearer on demand the sum of Five Pounds here or in London"

Denne pengeseddel var en del af den britiske forretningsmand Sir David Kirchs samling, før han solgte den for et årti siden. Nu har en anden betydelig samler sat den til salg igen, hvilket udløste en budkrig hos auktionshuset Noonans i London - og den endte med at indbringe dobbelt så meget som skønnet værdi.

Andrew Pattinson, leder af afdelingen, der vurderer og rådgiver pengesedler hos Noonans, udtalte: "Dette er en fantastisk seddel. Meget få Bowen-sedler er i private hænder, især fra denne ekstremt sjældne filial i Leeds. York-stemplet viser en del af sedlens rejse, da den blev udstedt i Leeds og på et tidspunkt blev indløst i en bank i York. Denne seddel blev solgt af Sir David Kirch som en del af hans samling for et årti siden, hvor den blev købt af en stor samler af sedler fra hele Storbritannien."

Den første fem pund seddel fra Bank of England blev udstedt i 1793.

I dag vil en seddel udstedt i 1900 være £390 værd.

Det seneste salg kommer efter, at en person, der fandt en ekstremt sjælden engelsk mønt fra omkring 400 år siden, solgte den for et imponerende beløb. En sjælden møntsamling fra for 500 år siden blev også fundet i Worcester.

Anbefalet til dig