Video: Sygeplejerske besvimer på direkte tv efter at have fået coronavaccine

19/12/20 08:53

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Få minutter efter at have fået en coronavaccine, fik en sygeplejerske det skidt og besvimede på direkte tv. Det skete under et pressemøde.

"Vi er i corona-beredskabet, så mit team er de første til at få chancen for en vaccine, og jeg ved, at det er virkelig... Jeg beklager, men jeg er virkelig svimmel," nåede hun ifølge B.T. at sige, mens hun tog sig til panden.

Herefter kan man se, hvordan hun besvimer for rullende kameraer. Det hele blev fanget på video af amerikanske WTVC-9, og har naturligvis vakt opsagt i en tid, hvor vaccinerne fortsat er nye og bivirkningerne er ukendte. 

Efterfølgende har sygeplejersken, hvis navn er Tiffany Dover, været ude og forsikre om, at hun har en lidelse, der gør, at hun besvimer ved smerte. 

Tiffany Dover var en blandt fem ansatte på CHI Memorial i Chattanooga, Tennessee, der var blandt de første i byen til at få en coronavaccine fra BioNTech/Pfizer. Det er en af de vacciner, der også vil komme til Danmark i den nærmeste fremtid. 

Det hævdes, at vaccinen foreløbig er erklæret 95 procent effektiv. Pfizer selv har også udtalt sig om den, og de har kaldt den både 'godt modtaget' og 'uden seriøse sikkerhedsproblemer'. 

Kort tid efter, at hun var besvimet, var Tiffany Dover igen klar nok til at tale med pressen. Her gjorde hun det også klart, at det ikke er første gang, at hun reagerer denne måde på smerte. 

"Jeg følte mig lidt desorienteret, men jeg har det okay nu, og smerten i min arm er væk," sagde Tiffany Dover til den fremmødte presse. 

Desuden skriver News.com.au, at The US Centres for Disease Control and Prevention (CDC) har gjort det klart, at det ikke er unormalt, at man ender med at besvime efter at have fået en hvilken som helst vaccine. 

Der er nemlig også blevet rapporteret lignende reaktioner i forbindelse med vaccinering for både HPV, meningitis og difteri, lyder det.

I og med, at de ingredienser, der bruges i de pågældende vacciner er forskellige, mener forskere, at det er selve vaccinationsprocessen snarere end selve vaccinationen, der resulterer i, at folk besvimer. Det oplyser CDC.