Viste bagenden til stewardesse: Nu risikerer han 20-års fængsel

23/1/22 07:24

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En 29-årig mand besluttede at vise sin bagende til en stewardesse, ligesom han nægtede at bære mundbind. Nu risikerer han 20-års fængsel.

En irsk mand, der nægtede at iføre sig et mundbind under en flyvning fra Dublin til New York, og viste sin bagende til en stewardesse, risikerer en hård straf.

Hvis han bliver dømt skyldig i tiltalen, risikerer han en straf på op til 20-års fængsel, meddelte det amerikanske justitsministerium fredag ifølge The Guardian.

29-årige Shane McInerney fra Galway i Irland er anklaget for at have skabt en forstyrrelse på et Delta Airlines-fly den 7. januar i år.

En uge senere stod han foran en dommer i New York, hvor han blev anklaget for 'forsætligt overfald og intimidering af et medlem af flypersonalet', fremgår det af hans sigtelse, som blev frigivet fredag.

I sigtelsen fremgår det, at den tiltalte gentagne gange nægtede at iføre sig et mundbind, at han kastede en dåse og ramte en anden passager i hovedet, og at han 'trak sine bukser og undertøj ned og viste sin bagende til en stewardesse og passagerer'.

En talsmand fra retten i New York sagde, at hvis den 29-årig irer ender med at blive dømt for sine forbrydelser, kan det koste ham op mod 20 år i et amerikansk fængsel.

Shane McInerney var på vej til Florida, hvor han havde taget imod et job på et fodboldakademi. Han er efterfølgende blevet løsladt, efter at have betalt en kaution på 20.000 dollars. Han afventer fortsat at få sin straf.

Federal Aviation Administration sagde i januar 2021, at de ville have en nultolerancepolitik over for folk, der bryder de føderale regler, der kræver, at man er iført et mundbind på alle flyvninger til og i USA.

Denne melding kom de med, efter at flypersonale fra hele USA rapporterede om et stort antal tilfælde af både verbal og fysisk mishandling fra passagerer, der nægtede at iføre sig en maske.

Et American Airlines-fly, der var på vej fra Miami til London, endte torsdag med at vende om midt under flyvningen, fordi en passager nægtede at bære mundbind.