Zoo har mistet største turistattraktion: Døde med corona

Foto: Shutterstock.

Haven har mistet deres helt store attraktion på grund af coronasmitte.

Coronavirus har ikke kun ramt os mennesker. Mange dyr er også blevet smittet med virussen.

Læs også

Må man bruge egen kuglepen og sætte en cirkel om sit valg? Sådan sættes krydset rigtigt

I Danmark kender alle til minkene, som blev smittet og derefter alle sammen aflivet. I USA har man opdaget et smitteudbrud blandt hjorte.

Man har også kunnet læse om udbrud i forskellige zoologiske haver. I Nebraska, USA,  hvor Lincolon Children's Zoo har hjemme, er der kommet en trist meddelelse fra dyrepasserne. Det skriver Washington Post.

I sidste måned sagde parken, at dens dyrepassere havde "observeret symptomer i overensstemmelse med virussen hos kattedyr", som her er sneleoparder. Symptomerne kan omfatte hoste, træthed og tab af appetit.

Tre sneleoparder er døde med coronavirus i Lincolon Children's Zoo i Nebraska, USA. Dyret på billedet har ikke noget med den konkrete zoo at gøre. Genrefoto: Shutterstock. 

Zoo’en indsamlede næsepodninger og afføringsprøver, og kattene blev testet positiv kort efter, hvilket er zoo'ens første og eneste tilfælde.

Nu er meldingen, at Lincolns 3 sneleoparder, Everest, Makalu og Ranney, alle er døde med virussen.

Zoo’en siger:

“Lincoln-kattene var elsket af hele vores samfund i og uden for zoologisk have. "Dette tab er virkelig hjerteskærende, og vi sørger alle sammen."

Studier har vist, at mennesker godt kan smitte kattedyr med coronavirus, som så kan føre det videre til andre pattedyr. Hvorvidt mennesker kan blive smittet af andre dyr, er endnu ikke afklaret.

Læs også

DMI spoler en uge frem: Næste mandag rammer det