Zoologisk have deler glædeligt nyt: Truet dyreart har født

Af: Mie M.B

|

11/12/2023

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zooens indsats overfor bevaring af denne art har båret frugt

Mest læste i dag

Et nyfødt kuld af den truede og sjældne afrikanske hyænehund er født i Oklahoma City Zoo and Botanical Garden. Seks små hundehvalpe er blevet født af deres treårige mor, Pele, og markerer en betydningsfuld begivenhed for zooen, da det er først kuld af vilde afrikanske hyændehunde født siden 2016. Det fortæller Tyler Boyd, kurator for zooens kødædere, til CNN. De afrikanske hyænehunde, også kendt som afrikanske malede hunde eller vildhunde, befinder sig blandt verdens mest truede pattedyr, påpeger World Wildlife Fund.

I perioden 2010 til 2022 er bestanden af hyænehunde i naturen faldet drastisk fra omkring 11.800 til cirka 5.000, rapporterer Oklahoma City Zoo, hvis arbejde særligt engagerer sig om støtte til truede dyrearter, både i zooen og i det vilde.

Tyler Boyd fremhæver vigtigheden af at støtte bevarelsesprogrammer specifikt rettet mod afrikanske vilde hunde. Dette initiativ søger ikke kun efter at øge opmærksomheden omkring arten blandt besøgende, men også at lære mere og bevare disse bemærkelsesværdige dyr i deres naturlige levesteder for at forhindre udryddelse.

Zooen delte en hjertevarm video på Facebook, der viser Pele og hendes nye hvalpe, der tilbringer kvalitetstid sammen i deres rede.

Personalet bruger avanceret videoovervågningsudstyr til at overvåge flokken. Plejepersonalet har konstateret, at hvalpene dier regelmæssigt, hvilket er et godt tegn på sundhed og trivsel.

"Vi fokuserer nu på at lade mor fortsætte med at styrke båndene med de små ny bag kulisserne sammen med resten af flokken - en afgørende faktor for deres succes," udtaler Tyler Boyd.

Afrikanske vilde hunde, kendt for deres unikke trefarvede pels, fremtrædende ører og fluffy hvide haler, er sociale dyr, der lever i grupper på mellem 2 og 40 individer.

Ifølge World Wildlife Fund er de største tilbageværende bestande af de truede pattedyr at finde i det sydlige Afrika og sydlige dele af Østafrika.

Oklahoma City Zoo har i øjeblikket ni afrikanske vilde hunde og har engageret sig i artens bevarelse siden 1972.

Anbefalet til dig