4 fejl du sikker lavert på sociale medier lige nu, som kan have fatale konsekvenser

12/5/22 05:58

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du kan udsætte dig selv for fare på sociale medier ved at lave simple fejl - som du sikkert begår lige nu.

Hvis du er en almindelig bruger af sociale medier, har du sikkert uddelt masser af personlig information.

Noget af dette kan virke ubetydeligt, men det kan alt sammen hænge sammen. Teknikvirksomheder høster ofte flere data, end vi er klar over, og selv vores offentlige indlæg kan af skurke blive brugt mod os. Det skriver TheSun.

"At dele vores data og information er en kendsgerning - medmindre du vil afskære dig selv helt (eller flytte til det 19. århundrede)," siger cybereksperten Erfan Shadabi.

"Men bare fordi vi føler os forpligtet til at give det frivilligt, betyder det ikke, at vi ikke behøver at forvente ansvarlighed," tilføjer han.

Her mener Erfan, at du skal være forsigtig:

1. Uovervågede konti på sociale medier
"Uovervågede sociale konti kan være målet for hackere, som kan begynde at sende falske beskeder under dit navn.

Det er en god idé at reservere dit personlige/brands varetegn på alle sociale medier, selvom du ikke planlægger at bruge dem alle med det samme - og sørg for at holde dem opdateret."

2. Menneskelig fejl
"Undgå simple fejl, såsom at give unødvendige, følsomme oplysninger til enkeltpersoner eller organisationer på sociale medieplatforme. Noget så simpelt som at klikke på det forkerte link eller downloade den forkerte fil kan forårsage alvorlig skade. Vær meget opmærksom på alle de links, du klikker på og følger."

3. Hold øje med 'phishing-angreb' og svindel
"I såkaldet 'phishing-svindel' er målet at få dig eller dine medarbejdere til at udlevere adgangskoder, bankoplysninger eller andre private oplysninger. Vær på din vagt og dobbelttjek hver kommunikation, og hold øje med bedragerkonti."

4. Privatindstillinger
"Tjek dine privatlivsindstillinger og sørg for, at du udnytter alle de tilgængelige muligheder. Sørg for, at du forstår privatlivsindstillingerne på dine virksomhedskonti," afslutter Erfan Shadabi.