5 ting du aldrig må putte i mikrobølgeovnen

Af: Ida Hansson

|

14/09/2022

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er fristende at smide stort set alt ind i mikrobølgeovnen, men det må du absolut ikke gøre.

Lige nu læser andre også

Når det kommer til køkkenmaskiner, er mikrobølgeovne en af ​​de mest praktiske - hvem har ikke hurtigt skulle varme nogle rester op eller varme en kop kaffe?

Men der er nogle ting, som du bare aldrig bør putte i mikrobølgeovnen. Visse materialer og fødevarer kan forårsage gnister, og andre mikroovne kan udvaske kemikalier i din mad og endda udløse eksplosioner.

Visse typer plastik
Når visse typer af plastik kommer i mikroovnen udvaskes der BPA og phthalater til fødevarer. Disse kemikalier, og BPA i særdeleshed, kan forstyrre din krops hormoner og er også blevet forbundet med fedme, diabetes og problemer med reproduktionssystemet. Det skriver Cnet.

Mange beholdere, der bruges til at pakke fødevarer, såsom smørbeholdere og yoghurtbaljer, er ikke egnet til mikroovne. Nogle producenter har dog skiftet til BPA-fri plast og kan være sikre at mikrobølgeovne.

Plastikposer
Du bør aldrig putte mad i plastikposer ind i mikrobølgeovnen. Damp kan opbygges i poser, hvilket får dem til at eksplodere. Poserne kan også smelte. Så hvis du genopvarmer din takeaway, skal du først fjerne den fra posen og emballagen og lægge den på en tallerken.

Vintage tallerkener og krus
Ifølge Smithsonian kan gamle tallerkener og krus ikke tåle en tur i mikroovnen. Du kan teste dit gamle service med blytestsæt for at sikre dig, at eventuel glasur kan sive ud i maden.

Metal
Du har sikkert hørt, at du aldrig skal putte metal i mikrobølgeovnen, men ved du hvorfor? Metal reflekterer mikrobølger.

Hvis du for eksempel dækker din mad med aluminiumsfolie, vil mikrobølgeovnen hoppe af folien, og din mad bliver ikke varm. De reflekterede bølger kan også beskadige din mikroovn.

Genstande med spidse ender, som gafler, kan producere et koncentreret elektrisk felt og skabe gnister, ifølge MIT.

Hårdkogte æg
Mikrobølger tilbereder meget hurtigt. Faktisk så hurtigt, at dampen inde i ægget opbygges for hurtigt. Til sidst opbygges for meget damp, og ægget eksploderer.

Så lad være med at lægge et hårdkogt æg i mikrobølgeovnen (eller et råt æg, som du forsøger at hårdkoge), for du ender bare med et stort oprydningsarbejde.

Anbefalet til dig