Allerede inden premiere: Markant ændring i Årgang 20

08/1/21 07:45

Sarah Steenfeldt

Christian og Lisbeth har to børn i forvejen og fik Ayasofia i januar 2020. Foto: Daniel Hjort/ TV 2
Inden længe er der premiere på efterfølgeren til TV 2-hittet Årgang 0 - denne gang med titlen Årgang 20.

Tusindvis fulgte trofast med, da de i år 2000 blev inviteret inden for, i de nybagte forældres hjem. Endnu en gang, føler TV 2 nu flere familier, der har fået børn i år 2020 og hvis alt går vel, de næste 18 år frem. Programmet Årgang 20 har premiere den. 28 januar - men dedikerede fans vil sikkert bemærke, at der er en markant ændring i det, som der ellers var meddelt. 

Oprindeligt skulle TV 2 have fulgt fem familier, men sådan er det ikke længere - og seerne bliver derfor kun inviteret ind i fire familiers hjem.

TV 2 fortæller til B.T. at parret Mette og Jonas fra Fyn, ikke længere er med i programmet. I en mail til bladet skriver de:

"Som det ofte er tilfældet, når man laver tv, er der også på Årgang 20 sket ændringer, siden vi gik i gang med de indledende optagelser tilbage i 2019. Vi er blandt andet gået fra fem til fire familier for at kunne skabe et program, hvor hvert afsnit indeholder de elementer og detaljer om familierne, som formatet lægger op til," lyder ordene fra Warner Bros Jan Bacher Dirchsen, som står bag programmet.

"Det kræver rigtig meget af familierne at medvirke i Årgang 20, da de skal være klar på at invitere seerne langt ind i deres private rammer. Det er en svær øvelse, men essentielt for programmets karakter. Vi har haft en fin dialog med Mette og Jonas i forløbet, og de har nu fået alle de videooptagelser, vi nåede at lave sammen, og vi ønsker dem alt det bedste med deres lille, nye familie," tilføjer han.

Parret har ikke selv kommenteret på ændringen over for B.T. 

Her er familierne

Dog er der stadig hele fire familier der slår dørene op for de mange danske seere - heriblandt Daniel og Maria, der bliver forældre for allerførste gang. Den lille familie bor i Lyngby, hvor Daniel er tømrerlærling og Maria er hjemmegående.

I februar 2020 blev Maria og Daniel forældre til lille Louie. Foto: 

I februar 2020 blev Maria og Daniel forældre til lille Louie. Foto: 

Vi møder også Lisbeth pg Christian som bor i Espergærde og får deres tredje barn - datteren Ayasofia. Familien ser du på billedet øverst i artiklen. Christian arbejder som ejendomsmægler - og ifølge ham selv lidt for meget, mens Lisbeth er uddannet tandklinikassistent.

Seerne bliver også inviteret indenfor hos Lena og Mads fra Als i Sønderjylland, de skal være forældre til deres andet barn. TV 2 fortæller i en pressemeddelelse, at parret er ambitiøse med deres karrierer - "bare fordi man bor på landet, behøver man ikke være en bonderøv," lyder ordene desuden fra Mads.

Lena og Mads har i forvejen Malthe og fik Asmus i januar 2020.

Lena og Mads har i forvejen Malthe og fik Asmus i januar 2020.

Det sidste par vi kommer til at stifte bekendtskab med er Maria og Nikolaj, der også bliver forældre for første gang. De får datteren Solvej. Familien bor i Mørke på Djursland, her ejer Nikolaj en restaurant og Maria er sygeplejerske.

Du kan følge familierne fra den 18. januar på TV 2 og TV Play.