Amalie Dollerup afslører stor nyhed

18/12/21 11:27

Julie Møller

Fra venstre er det Edith (Ulla Vejby), Amanda (Amalie Dollerup), Otilia (Merete Mærkedahl) og Ane (Mia Helene Højgaard). Foto: Mike Kollöffel/TV 2.
Amalie Dollerup skal spille en af hovedrollerne i en ny dansk dramaserie.

Fans af TV 2-hittet ‘Badehotellet’ kender Amalie Dollerup i rollen som hotel-ejeren Amanda.

I et opslag på Instagram afslører skuespilleren, at hun snart kan opleves i en ny dansk dramaserie.

“I sommer havde jeg den store fornøjelse at fortælle en ny, spændende historie sammen med disse virkelig skønne kollegaer,” skriver hun til en række billeder fra serien.

Den kommende drama-serie hedder ‘Dopamin’, og den kommer på discovery+ og Kanal 5 i det nye år.

Fans af TV 2-hittet ‘Badehotellet’ kender Amalie Dollerup i rollen som hotel-ejeren Amanda. Foto:  Mike Kollöffel/TV 2.

Fans af TV 2-hittet ‘Badehotellet’ kender Amalie Dollerup i rollen som hotel-ejeren Amanda. Foto:  Mike Kollöffel/TV 2.

Udover Amalie Dollerup så ses Ellen Hillingsø og Jonathan Harboe i de bærende roller, og serien har også den kendte norske skuespiller Josefine Frida fra hitserien SKAM på rollelisten. 

Inspireret af kriminalsager 

‘Dopamin’ udspiller sig på det fiktive Limfjordens Universitetshospital i Aalborg, hvor sygeplejersken Maiken (Amalie Dollerup) arbejder sammen med sin kæreste, lægen Jacob (Jonathan Harboe). Maiken har et nært venskab med den ældre sygeplejerske Anette (Ellen Hillingsø), og selvom alt på overfladen virker til at gå fint, så kæmper Maiken med et stagneret privatliv og et falmende forhold til Jacob, skriver Discovery Networks Danmark om serien. 

Forholdet og parrets verden bliver vendt på hovedet, da den charmerende, norske sygeplejerske Ida (Josefine Frida) starter på afdelingen og hurtigt bliver Maikens nye, bedste veninde. Med Ida kommer kaos, og før Maiken ved af det, hvirvles hun ind i en verden af manipulation, begær og uventede dødsfald, lyder det om dramaserien, der ifølge Amalie Dollerup består af otte afsnit og vises til foråret.

Serien er løst inspireret af kriminalsager fra den virkelige verden, og programdirektør Pil Gundelach Brandstrup ser frem til, at serien 'Dopamin' får premiere.

"Jeg synes, at 'Dopamin' har stort potentiale, og det er med stolthed, at vi kan præsentere en række af så talentfulde skuespillere, der bringer internationalt islæt til en dansk tv-serie," siger programdirektøren.