Annette Heick taler ud om hård periode i ægteskabet: Havde en anden

13/5/22 06:10

Ida Hansson

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Nu fortæller Annette Heick om en svær periode i ægteskabet.

Vintermånederne er et populært tidspunkt at rejse til Thailand på for mange danskere.

Det var også i januar for syv år siden, at tv-vært og sangerinde Annette Heick var rejst til Thailand med sin familie.

Det spørgsmål har fyldt for Annette Heick, efter hendes mand, Jesper Volmer, var ude for en badeulykke i Thailand i 2015, hvor han fik knust en nakkehvirvel og nær havde mistet livet. Trods den alvorlige ulykke lever Jesper stadig i dag, men tiden efter ulykken var hård.

Efter ulykken var Jesper nemlig delvist lammet og kæmpede for at genvinde noget af førligheden. Det lange sygdomsforløb bragte deres parforhold helt ud på kanten, fortæller den populære tv-vært i et interview med ALT for damerne.

”Det er ikke kun hårdt for den, der er syg. Det er også hårdt for de pårørende, når der er en i familien, der bliver ramt af ulykke eller sygdom. Men det taler man bare ikke så meget om,” siger Annette Heick til ugebladet og fortsætter:

"Folk, der ser det udefra – og som ikke selv har prøvet at stå i situationen – har tit alle mulige holdninger til, hvordan man skal være som pårørende.”

Annette følte sig som en “røvirriterende kone”, som stod for alt det praktiske med hensyn til at betale regninger, lave mad og alle disse ting. I sin selvbiografi "Datteren" skriver Annette, at hun en dag midt i al vreden og afmagten mødte en anden mand, der så hende i øjnene og spurgte, hvordan hun egentlig havde det.

For første gang i lang, lang tid blev hun set. Set som andet end hjemmesygeplejerske og forsørger. Hun blev set som en kvinde, der havde brug for omsorg.

I en kortere periode tillod hun sig at lade sig rive med og mærkede for første gang i flere år nogle små glimt af lys og lykke i livet. Annette også til den tanke, at livet også kunne være noget helt andet end det, hun stod midt i.

Selvom hun samtidig godt vidste, at hun var helt galt på den. Forholdet nåede da heller aldrig for alvor at udvikle sig, for den mand, hun havde mødt, stoppede det.

”Jesper spurgte mig et års tid efter. Og jeg har det sådan her: Du må bare ikke lyve, det nytter ikke noget. Når du bliver spurgt, om du har gang i noget – og du har eller har haft det – så er du nødt til at svare ja.”

Parret fandt ud af tingene, og er heldigvis stadig sammen i dag.