Billede deler vandene: Ser du en mand eller en hund?

Af: Thea Andersen

|

20/12/2022

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ser du en hund eller en mand på dette billede? Det er der opstået stor uenighed om på nettet – og svaret kan sige meget om dig.

Mest læste i dag

Et billede har efterladt folk forvirrede og 'desorienterede', da mange er meget uenige om, hvad der vises på billedet. 

Billedet viser, hvad mange synes ligner en mand med en rygsæk, der er på vej ind i en snedækket skov. Andre ser derimod en stor, sort hund, der kommer løbende ud af skoven. 

Mens mange kunne have scoret, at billedet viser en person bagfra, er det faktisk et billede af en stor puddel, der kommer løbende mod kameraet. 

Hundens hale ligner ved første øjekast bagsiden af en persons hoved, mens dens ansigt let kan forveksles med en rygsæk på en mands ryg. 

Der er mange hundrede brugere, der har indset, at deres oprindelige antagelse af, hvad billedet forestiller sig, ikke var tilfældet, efter at have kigget på billedet igen og igen, skriver Dagens.dk.

En person kommenterede blandt andet: "Jeg var nødt til at tage mine briller af, for at se det", mens en anden skrev: "Jeg måtte stirre på det, før jeg kunne se det." 

En bruger, der med det samme kunne se, at der var tale om en hund, skrev følgende: "Hvorfor kan jeg ikke se manden? Jeg kan kun se hunden." 

En helt fjerde person blev ikke overbevist af de andre personer, men insisterede derimod på, at der faktisk var tale om en mand. Han skrev: "Det er en fyr i en jakke og med en hat, der løber ind i skoven. Jeg kan se, at det er en person." 

The Sun har talt med Lee Chambers, der er psykolog, som afslørede, at dit svar faktisk siger noget om din personlighed. 

"Hvor dine øjne først fokuserer på billedet, spiller bestemt en rolle i opfattelsen af dit image, men din nuværende psykologiske tilstand kan også spille en rolle i, om du ser en hund eller en person," sagde han. 

"Hvis du i øjeblikket er ængstelig, er du meget mere tilbøjelig til at se manden løbe, da du ser billedet i et mere truende perspektiv," sagde Lee Chambers, og fulgte op med: 

"Dette vil også være mere sandsynligt, hvis du er mere pessimistisk eller har sværere ved at stole på andre, da du her ser noget bevæge sig væk frem for at nærme sig, eller et menneske, der muligvis handler på en uhyggelig måde." 

Han sagde også, at hvis du i øjeblikket er mere 'rolig og tillidsfuld', er det mere sandsynligt, at du kan se, at det er en hund, der bevæger sig mod dig.

Han fortsatte: "Hvis du er et optimistisk individ, er du mere tilbøjelig til at se noget komme ind i dit liv, og dermed se hunden og det snedækkede område omkring den." 

Anbefalet til dig