D. 6 maj sker det: Her kan du følge kong Charles' kroning

25/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Inden længe går det løs, og stort set hele verden vil se med.

Mest læste i dag

Storbritannien får formelt ny regent, når kong Charles og dronning Camilla kører i hestetrukket karet til og fra Buckingham Palace til en stor ceremoni i kirken Westminster Abbey, hvor kroninger af konger og dronninger har fundet sted i størstedelen af de seneste 1000 år.

TV 2 Play og TV 2 er med hele vejen, og sender direkte i seks timer fra den historiske begivenhed, mens TV 2 News samsender fra kroningens højdepunkter.

Det skriver kanalen i en pressemeddelelse.

Natasja Crone og Morten Ankerdal er værter på 'Kroning af kong Charles', der sendes på TV 2 Play og TV 2 lørdag 6. maj fra klokken 10.10-16.10.

Fra studiet på Teglholmen i København følger de to værter kroningen med et panel bestående af TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen, Berlingskes udlandsredaktør Birgitte Borup, London-guiden Kaare Nielsen og Ulla Monberg, som er præst i den anglikanske kirke i Danmark.

TV 2 følger desuden med på nærmeste hold med reportere i Londons gader.

- Det er en historisk begivenhed, som har verdensomspændende interesse og optager mange danskere, siger Natasja Crone og tilføjer:

- Det er altid sjovt at arbejde sammen med Morten Ankerdal på de store mærkedage, og vi stiller igen med et meget kompetent panel, som vil guide os alle godt gennem dagen, og gøre os klogere på det evigt fascinerende britiske monarki.

Procession i Londons gader

Snesevis af ledere fra hele verden ventes at deltage i kroningen.

Mens de særligt indbudte gæster tager plads i Westminster Abbey, kører kong Charles og dronning Camilla fra Buckingham Palace i 'Kongens procession' i kareten Diamond Jubilee State Coach, som bliver trukket af seks Windsor Grey-heste.

Turen går langs The Mall forbi Trafalgar Square og ned langs Whitehall til Westminster Abbey. Ruten har en længde på to kilometer, hvilket er kortere, end den som dronning Elizabeth II kørte i 1953.

Kroningen begynder klokken 12 dansk tid i Westminster Abbey.

Efter kroningen returnerer regentparret til Buckingham Palace i en større ceremoniel procession, kendt som 'The Coronation Procession'. Det foregår i kareten Gold State Coach, som bliver trukket af otte Windsor Grey-heste.

Kroningsprocessionen ankommer til Buckingham Palace om eftermiddagen, hvor kong Charles og dronning Camilla vil vise sig på balkonen, og fly fra Royal Air Force vil flyve over slottet og de mange tusinde briter, der vil være samlet foran.

Popmusik og premiere på flere britiske, royale dokumentarer

Forud for kroningen har 'Verden ifølge News' stort fokus på Storbritanniens nye konge torsdag 4. maj klokken 16-18.

Og den historiske dag markeres desuden på TV 2 Play, TV 2 og TV 2 Charlie med flere dokumentarer om det britiske kongehus samt med kroningskoncerten fra Windsor Castle.

Lørdag 6. maj på TV 2 Play og TV 2 er der premiere på dokumentaren 'Kong Charles - som jeg kender ham'.

Dokumentaren taler med nogle af de helt almindelige mennesker, der kender kong Charles allerbedst - lige fra skolekammerater, tidligere kærester og en guddatter til medarbejdere og forfattere. For hvem er manden under kronen egentlig?