Danske Spil: Spillernes favorit til at dø i Game of Thrones overlevede

Spoiler alert. Herunder bliver der afsløret flere ting fra Game Of Thrones sæson 8 sidste afsnit. Læs ikke videre, hvis du ikke har set afsnittet.

Lige nu læser andre også

Det er slut med drager, intriger, upassende familiekærlighed og drab. Det sidste afsnit af verdens mest sete tv-serie Game of Thrones blev frigivet natten til mandag dansk tid, og siden da har de fleste trofaste seere brugt lidt tid på at sunde sig over slutningen og gøre status på den 10 år lange serie.

Det samme gør man hos Danske Spil, der for tredje sæson i træk, har haft odds på Game of Thrones. Her har den afsluttende sæson været den "Allerede inden sæson 8 startede havde flere spillet på dette års Game of Thrones end på hele sæson 7. Efter vi nu har gjort hele sæsonen op, kan vi se, at fire gange så mange har spillet på sæson 8 i forhold til sæson 7. Så det er vi rigtig glade for. Det er lagt et stort arbejde i at lave oddsene, og det er dejligt at se, at spillerne har delt vores passion omkring serien," siger Mathias Reimer Larsen, oddssætter hos Danske Spil, og en af hovedkræfter bag oddssætningen på Game of Thrones.

Ligesom i serien er det afregningens time hos Danske Spil, og oddssætterne er lige nu i gang med at udbetale alle de væddemål, der gik hjem. Men hvordan har spillerne været til at forudse handlingen i hit-serien? Ikke helt dårlige, men heller ikke helt gode.

"Der er en del væddemål, der stikker lidt ud, hvor folk for eksempel har været lidt for blodtørstige. Hvis vi tager Tyrion Lannister, så var han den karakter flest kunder havde troet på skulle dø, som ikke gjorde det. Han var faktisk favorit til at dø hos spillerne før serien startede, men han overlevede som bekendt, så der fik spillerne altså ikke ret," siger Mathias Reimer Larsen, og fortsætter:

"Spillerne havde dog en anden favorit før sæsonen startede, som endte med at gå hjem. Bran Stark startede som favorit til at sidde på tronen, da vi åbnede spillet til odds 3,50. Han var undervejs i serien helt oppe og give odds 10,00, da tingene så ud til at gå en anden vej, men 15 pct. af kunderne troede altså på, at Bran kom til at herske over Westeros til sidst. De fik jo som bekendt ret."

Det har vrimlet med fanteorier både op til og under den sidste sæson, og det har også påvirket spillerne en del, når de forsøgte at forudse, hvad der kom til at ske.

"Der er ingen tvivl om, at folk er blevet påvirket af rygter undervejs, og det har ikke altid kunne betale sig. For eksempel er ca. fem pct. af alle spil på vores Game of Thrones specials sat på, at Jon Snow og Daenerys skulle giftes i løbet af sæsonen, og ca. 5,5 pct. blev sat på, at Jamie Lannister skulle slå Cersei Lannister ihjel. Ingen af de ting skete, men de er blevet hintet meget," siger Mathias Reimer Larsen.

Uanset om man har været glad eller skuffet over seriens afslutning, har det hos Danske Spil overordnet været en succes.

"For hver sæson har vi fået flere og flere med, så det der startede som vores eget lille nørderi er blevet en rigtig succeshistorie for Oddset og os. Selvom det til tider har været meget arbejde, har det samtidig været helt vildt sjovt, men jeg må indrømme, at jeg er lidt Game of Thrones-mæt lige nu," slutter Mathias Reimer Larsen.

Anbefalet til dig