Dansker scorer rolle i kæmpe Netflix-serie

27/1/23 13:24

Nicolai Haugsted

Skuespillerinden Marie Reuther dukker snart op i britisk hitserie.

At se unge, danske skuespillere i succesfulde, udenlandske streaming-serier, er glædelige nyheder vi heldigvis har set en del af de sidste par år.

Tidligere har vi set eksempler som Clara Rosager og Lucas Tønnesen i “1899”, og Alex Høgh Andersen i “Vikings”. Og nu indtræder endnu et ungt stjerneskud på listen.

Det skriver B.T.

Den 26-årige skuespillerinde Marie Reuther, som vi tidligere kunne se som den bærende hovedrolle i HBO-serien “Kamikaze” skal nemlig medvirke i den britiske ungdomsserie “Sex Education”.

Det unge stjerneskud fik nyheden om castingen, men hun var på optagelse af den kommende TV2-serie “Dansegarderoben”.

“Og så stod jeg og skreg lidt oppe i min garderobe i al hemmelighed. Og så gik jeg ned og spillede en scene” forklarer en begejstret Marie Reuther til Kino.dk.

“Sex Education” finder sted på en skole i England, hvor en af eleverne, der er søn af af sexolog, opretter en sexrådgivningsklinik. Hovedrollen bliver spillet af den unge Asa Butterfield, som tidligere havde hovedrollen i Martin Scorsese’s familiefilm “Hugo”.

Marie Reuther træder ind i seriens fjerde sæson. 

Hun har i de sidste par år bevist sig, som et stærk og fremadstormende talent. Blandt andet blev hun udnævnt til “Shooting Star” på den internationale filmfestival Berlinalen i 2022.

Den fjerde sæson af “Sex Education” forventes at få premiere i slut-sommeren 2023.